Вінниця
27.07.2024
18.63° C
Вгору

Працював на «вагнерівців»: на Вінниччині СБУ затримали рецидивіста

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді жителю Черкаської області, громадянину України (ч. 2 ст. 111 КК України).

«За даними слідства, 28-річний чоловік, на виконання завдання члена «Групи Вагнера», у липні 2023 року самостійно підшукав вінничанина та, протягом квітня 2024 року схилив його до співпраці з представниками рф. Він проінструктував чоловіка про умови і порядок співпраці – перехід на бік ворога у разі окупації територій України та повідомив його позивний.

Крім того, щонайменше впродовж вересня 2023 – квітня 2024 року підозрюваний особисто спостерігав, вивідував інформацію у жителів Вінниччини, систематично збирав відомості про військову інфраструктуру регіону, зокрема про маршрути і час перевезення боєприпасів, місця їх зберігання, результати здійснених військовослужбовцями рф обстрілів, а також актуальні відомості про особливості функціонування військових об’єктів.

На початку жовтня минулого року підозрюваний через соціальну мережу «ВКонтакте» передав своєму брату – курсанту військового навчального закладу рф, детальні відомості про результати обстрілу об’єкта військової інфраструктури в Умані Черкаської області з підтверджуючими фотознімками із проханням передати ці матеріали адміністраторам інтернет-сервісу «Telegram» під назвами «Повёрнутые на Z войне» або «АРХАНГЕЛ СПЕЦНАЗА Z», – йдеться у повідомленні прокуратури.

В прокуратурі зазначають, що у ході санкціонованих обшуків у громадянина вилучено мобільний телефон із доказами його незаконної діяльності.За вчинення інкримінованого злочину чоловіку загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

На Вінниччині СБУ затримали рецидивіста, який працював на «вагнерівців»

На Вінниччині СБУ затримали рецидивіста, який працював на «вагнерівців» - фото 2

 

На Вінниччині СБУ затримали рецидивіста, який працював на «вагнерівців» - фото 3

 

На Вінниччині СБУ затримали рецидивіста, який працював на «вагнерівців» - фото 4

Фото – СБУ та Прокуратури

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin