Вінниця
05.05.2024
8.67° C
Вгору

Вінницькі та львівські школярі обмінялись досвідом: подробиці

Нещодавно 18 президентів учнівського самоврядування шкіл Вінницької громади відвідали місто Львів, як інформує ВМР.

Тут вони мали нагоду поспілкуватися зі своїми однолітками та колегами – представниками Львівського учнівського парламенту, а також обмінятися досвідом впровадження актуальних проєктів та напрацювати напрями подальшої співпраці.

Під час перебування у місті Лева голова Вінницького громадського об’єднання старшокласників «Лідер» Максим Ярмолинський презентував традиційні проєкти учнівського самоврядування, що реалізовують у Вінницькій громаді. Серед них: «Школа лідерів», проєкт «За межами рідної школи», День молодіжного самоврядування у Вінницькій міській раді, конкурс «Лідер року».

За його словами, учнівська молодь у Вінниці має широкі можливості у школах як для реалізації власних ідей, так і саморозвитку. У час війни вони також активно долучаються до загальноміських проєктів щодо підтримки армії та вразливих верств населення, зокрема вимушених переселенців.

«Ми відчуваємо, що наш голос чують, що ми важливі. Попри вік, ми можемо і маємо робити все можливе для Перемоги, а в майбутньому саме нам відновлювати країну. Це велика відповідальність, і готуватися до цього потрібно вже зараз», – каже юнак.

Водночас вінничани активно цікавились напрацюваннями львівських колег. А це, зокрема, досвід проведення учнівського форуму й волонтерські проєкти, спрямовані на підтримку внутрішніх переселенців.

«Такі зустрічі з обміну досвідом з активістами шкільного життя з інших міст дуже мотивують та надихають на нові проєкти. Учні вже мають цікаві ідеї, які б хотіли реалізувати у майбутньому у Вінниці»,– зазначає начальниця відділу виховання та позашкільної роботи департаменту освіти Вінницької міської ради Наталія Перекрестенко.

Окрім дискусійних панелей та зустрічей, візит до Львова був насичений цікавою екскурсійною програмою. Молодь відвідала Личаківське кладовище, побувала в підземеллі костелу Єзуїтів і здійснила вражаючу оглядову екскурсію центром міста Лева.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin