Вінниця
12.05.2024
12.47° C
Вгору

На Вінниччині продовжує зростати рівень захворюваності на “кашлюк”

На Вінниччині зафіксовано 35 випадків кашлюку від початку 2024 року, – це значно більше, ніж за аналогічний період минулого року. Це пов’язано зі зниженням рівня вакцинації дітей проти цього інфекційного захворювання.

Про це повідомляє видання “20 хвилин“.

Наразі 10 дітей хворих на кашлюк проходять стаціонарне лікування в дитячій інфекційній лікарні. Найменшому з них лише 4 місяці. Дитина не була вакцинована через те, що батьки чекали, поки вона набереться сил.

— Сімейні лікарі мають посилити роботу зі своїми пацієнтами. Обдзвонювати всі родини, де є діти віком 2, 4, 6 і 18 місяців, і нагадувати їм про важливість щеплення. Вакцинація — це запобігти хворобі! Кожен сімейний лікар має розказати своїм пацієнтам, що це безпечно і вакцини безкоштовні та є в достатній кількості, — наголосила заступниця директора департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Тетяна Бондаренко.

Генеральний директор Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Ігор Матковський відзначив, що наразі у громади області їздить вакицнобус, де є можливість зробити щеплення й від кашлюка. За один візит у громади, лікарі проводять близько 100 вакцинацій.

Також Ігор Матковський відзначив, що вакцинація проти кашлюку є обов’язковою в Україні та входить до календаря щеплень.

Важливо зазначити, що кашлюк — це дуже небезпечне захворювання, особливо для немовлят. Воно може призвести до серйозних ускладнень, таких як пневмонія, зупинка дихання та навіть смерть.

Щоб захистити своїх дітей від кашлюку, батькам рекомендується:

  • вчасно вакцинувати дітей відповідно до календаря щеплень,
  • дотримуватися правил гігієни, щоб запобігти поширенню інфекції,
  • звертатися до лікаря при перших симптомах кашлюку.

Вакцинація — це найефективніший спосіб захистити дітей від кашлюку та інших інфекційних захворювань.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin