Вінниця
04.05.2024
10.27° C
Вгору

На Вінниччині затримали шахрая, який називав себе військовим та обманював громадян

Правоохоронці викрили шахрая, який називав себе військовослужбовцем та просив матеріальної допомоги для реабілітації після поранення.

Про це повідомили Головному управлінні Національної поліції у Вінницькій області.

“У грудні минулого року до правоохоронців звернулась жителька Рівненської області. Жінка повідомила, у вересні в соціальній мережі Facebook познайомилась з чоловіком. Співрозмовник називався військовослужбовцем та повідомив, що проходить лікування після отриманого поранення. Після тривалого спілкування чоловік попросив матеріальної допомоги для подальшої реабілітації. Загалом потерпіла перерахувала незнайомцю понад 20 тисяч гривень”, – повідомив начальник Гайсинського районного управління поліції Олександр Дадикін.

Правоохоронці також зазначили, що правопорушником виявився 36-річний раніше неодноразово судимий вінничанин. Він не має відношення до служби у ЗСУ.

Під час досудового розслідування встановлено, що підозрюваний брав участь у 91 злочинному випадку, внаслідок яких він отримав понад 80 тисяч гривень. Наразі з’ясовується його причетність до інших правопорушень.

Згідно з процесуальним керівництвом Гайсинської окружної прокуратури, 18 квітня чоловікові було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 2 і 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

За ці злочини йому загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin