Вінниця
04.07.2024
24.84° C
Вгору

Мешканець Вінниччини вирощує майже 500 сортів винограду

Вінничанин Сергій Пойда в один момент прийняв для себе рішення, що картоплю садити більше не буде. І з тих пір його серце, весь вільний час, робота і хобі належать виноградній лозі, яку він так дбайливо доглядає на своїй присадибній ділянці в селі Подільське Жмеринської громади.

Про це повідомляє Жмеринка.City.

За 20 років чоловік перекуштував сотні різних сортів винограду, побував на виставках у багатьох містах України, і висадив у себе на грядках майже 500 найкращих сортів.

Сергія Пойду можна сміливо назвати справжнім колекціонером, адже він знає на пам’ять кожен сорт, і навіть із заплющеними очима може вказати форму ягоди і листка, колір і смак ягоди.

Доглядати за виноградниками чоловіку допомагає уся рідня, і навіть маленький онук Максимка, який з радістю нам показує свій улюблений сорт винограду.

А от дружина Оксана з посмішкою розповідає, що після того, як відмовилися садити картоплю, думала, що на город більше не буде ходити, але тепер тут інколи навіть ночує.

Оксана Миколаївна знає багато рецептів, щоб зберегти не тільки смакові особливості винограду, а й його корисні властивості.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin