Вінниця
19.05.2024
8.57° C
Вгору

Постраждалих від війни левів евакуювали з України

Після адаптації хижаки будуть жити разом у вольєрі площею 5 тисяч м²

З України до Франції евакуювали трьох левів на прізвисько Атлас, Луладжа та Королева, які постраждали від повномасштабного російського вторгнення. Про це повідомляє “Дивогляд” із посиланням на Міжнародний фонд захисту тварин (IFAW).

Хижаки перебували в дорозі 90 годин, а до евакуації знаходилися у приватній власності. Зокрема, 2,5-річний Атлас ріс у Київській області, але був надто агресивним і набрав надмірну вагу – близько 300 кг, коли норма становить близько 120 кг. Коли тварину знайшли, то вона мала рани.  

Своєю чергою, 2-річну Луладжу та Королеву залишили їхні господарі на сході України, коли тікали від війни. Левиць розділяли під час годування, бо Королева теж мала надмірну вагу.

Після проведення остаточного ветеринарного огляду тварин транспортували з рятувального центру до українсько-польського кордону. Звідти трьох левів доставили до їхнього нового дому у Франції.

Після адаптації хижаки будуть жити разом у вольєрі площею 5 тисяч м² на території парку Оксуа. Йдеться про природний центр площею 40 гектарів, де мешкають приблизно 500 тварин.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin