Вінниця
27.07.2024
18.63° C
Вгору

Як вибрати кришки для одноразових паперових стаканів?

У наш час паперові стаканчики для напоїв стали невіддільною частиною повсякденного життя. Мільйони людей щодня купують каву, чай чи інші напої в одноразовому посуді на винос. І тут незамінними помічниками стають спеціальні кришки, які дозволяють зберегти температуру напою та запобігти його проливанню.

Але далеко не всі знають, що кришки для стаканчиків бувають різних видів та виготовляються з різних матеріалів. Їхній правильний вибір безпосередньо впливає на те, наскільки довго напій зможе зберегти потрібну температуру та смакові якості. Далі розберемося з тим, що враховувати при виборі таких виробів, а купити кришки для паперових стаканів Ви можете за цим посиланням https:// simi.kiev.ua/kupolnye-odnorazovye-stakany.

З яких матеріалів випускають кришки для стаканів?

Кришки для паперових стаканів виготовляються з різних матеріалів. Розглянемо основні з них:

  1. Пластик. Найпоширеніший варіант. Виробники найчастіше використовують із цього поліпропілену. Пластикові кришки мають низьку вартість, легкі, міцні та добре витримують високі температури. Як правило, у них роблять спеціальний отвір для того, щоб вставляти в них соломинку. Основний мінус – цей матеріал шкодить екології, оскільки розкладається десятиліттями.
  2. Картон. Це екологічніша альтернатива пластиковим виробам. Такі кришки виготовляються з переробленого картону чи паперу. Вони менш міцні, але цілком придатні для холодних напоїв. Іноді покриваються спеціальними вологозахисними складами, що робить кришки для стаканчиків паперу більш довговічними.
  3. Біорозкладні матеріали. Кришки для стаканчиків також роблять із відновлюваної сировини рослинного походження. Найпопулярнішим таким матеріалом є кукурудзяний крохмаль. Вироби з нього досить міцні та розкладаються за кілька місяців. При цьому вартість їх більша, ніж у пластикових.

Що враховувати при виборі кришки до одноразового стакана?

Пластикові кришки для одноразових стаканівВибираючи кришки для одноразових стаканів у кав’ярню, обов’язково звертайте увагу на наступні моменти:

  • Діаметр. Розміри стаканчиків стандартизовані та зазвичай позначаються умовними цифрами діаметра верхньої частини мм – Nap-10, 12, 16 і т.д. Кришка повинна щільно та надійно закривати стаканчик, не залишаючи зазорів. Інакше напій проливатиметься та остигатиме. Ось чому так важливо підбирати кришку, виходячи з діаметра верхньої частини стакана.
  • Матеріал кришки. Для гарячих напоїв краще підійдуть пластикові кришки, що витримують високу температуру. Для холодних можна використовувати й картонні.
  • Наявність отвору для пиття. Такі кришки зручні для споживання напою на ходу. Однак при використанні кришки з отвором напої швидше остигають або нагріваються до кімнатної температури. Отже, якщо Вам потрібно зберегти оптимальну температуру рідини всередині, краще вибирати для стаканів цілі кришки.
  • Дизайн. Це важливий маркетинговий інструмент. Деякі виробники наносять на кришки фірмову символіку, логотип чи слоган компанії. Це підвищує популярність бренду серед споживачів.
Завантажити картинки
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin