Вінниця
26.04.2024
8.77° C
Вгору

Вінницькі учні долучились до відзначення Всесвітнього тижня грошей

З 20 по 24 березня 2023 року учні навчальних закладів Вінницької громади приєдналися до Всесвітнього тижня грошей (Global Money Week) – щорічної міжнародної освітньої кампанії. Основною метою цієї кампанії є збільшення рівня фінансової свідомості дітей та молоді, формування необхідних знань, умінь, поведінки та ставлення, які допоможуть приймати обґрунтовані та розумні фінансові рішення для досягнення фінансового добробуту та стабільності.

Учні ліцеїв та гімназій громади взяли участь у тематичних заходах, уроках, воркшопах, майстер-класах, змаганнях та конкурсах, які були спрямовані на підвищення фінансової обізнаності молодого покоління.

Окрім того, учні вінницьких ліцеїв № 4, 8, 10 та гімназії №24 долучились до традиційних міжнародних дзвінків, які організовує центральний офіс програми соціальної й фінансової грамотності «Афлатун», розташований в Нідерландах.

Під час Аflatounday-дзвінків вінницькі школярі разом із учнівством з інших країн обмінювалися досвідом заощадження кишенькових коштів, ідеями стартапів, досвідом шкільного соціального підприємництва, волонтерства, використання перероблених матеріалів, сортування сміття, очищення водойм.

«Для дітей Вінницької громади участь у міжнародній програмі соціальної й фінансової грамотності «Афлатун» це не лише можливість поринути в англомовне середовище й обговорити нагальні проблеми сьогодення, але й реальні інструменти втілення в життя найпрогресивніших ідей, найсміливіших планів, найуспішніших проєктів. Саме тому, зараз для нас так важливо, щоб діти були освіченими, фінансово грамотними, соціально активними, адже саме їм виводити Україну на рівень процвітання» – зазначила директорка департаменту освіти Оксана Яценко.

Нагадаємо, що Вінниця стала першим українським містом, що долучилося до впровадження міжнародної програми соціальної та фінансової грамотності «Афлатун», а Україна – дев’яносто другою зі 114 країн світу, які впроваджують цю програму.

Додаткова інформація:

«Афлатун» – це унікальна програма соціальної та фінансової освіти. «Афлатун» вважає, що впевнені та соціально-відповідальні діти, освічені у фінансовій сфері, мають більші можливості змінити на краще своє життя та світ довкола. Вони у змозі принести користь своїй родині, району, у якому проживають, зрозуміти в чому полягає цінність ресурсів, зібрати достатньо грошей для здійснення своєї мрії. В «Афлатун» розробили програму, за допомогою якої більше 3 мільйонів дітей і дорослих з 114 країн набувають соціальні та фінансові навички на 35 мовах. У рамках програми «Афлатун» діти і дорослі дізнаються багато нового про права людини, набувають навичок, пов’язаних із фінансами і підприємництвом, навчаться проявляти ініціативу, бути більш впевненими в собі, набувають соціальні та фінансові навички, які необхідні для досягнення успіху. У цьому їм допомагають кваліфіковані вчителі і тренери, що працюють не тільки в рамках школи, але й проводять позакласні заняття.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin