Вінниця
19.04.2024
4.2° C
Вгору

“Вінниця-Кельце”: у загальноосвітніх закладах Вінницької громади провели інформаційний марафон у рамках відзначення річниці співпраці міст-побратимів

Протягом тижня, з 20 по 24 березня, учні 4-5 класів навчальних закладів загальної середньої освіти громади активно брали участь у різних заходах, пов’язаних з історією співдружності між українським та польським містами. Вони презентували свої проекти, взяли участь в тематичних вікторинах, виставках, годинах спілкування та скайп-зустрічах з учнями з келецьких шкіл-партнерів.

Учні також мали можливість обговорювати цінність дружби на прикладі двох міст – Вінниці та Кельце. Вони проявляли інтерес та активність у процесі взаємодії, що сприяло їх освітньому розвитку та формуванню вмінь комунікації та міжкультурної взаємодії.

У рамках марафону, зокрема, діти отримали світловідбиваючі стрічки-браслети, які для вінницьких школярів передали з муніципалітету Кельце.

«Такі просвітницькі заходи допомагають нашим учням краще зрозуміти партнерство України та Польщі, ознайомитись зі звичаями, культурою та історією Кельце – міста, яке понад пів століття залишається нашим вірним другом. Ми дякуємо келецьким партнерам за чергову допомогу нашій громаді та підтримку наших учнів», – зазначає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin