Вінниця
29.03.2024
10.11° C
Вгору

Люди перестають мовчати: У Вінниці провели інформаційну кампанію з питань запобігання домашньому насильству

Вінничани стали частіше звертатися по допомогу у випадках домашнього насильства. Це стало можливим, вважають в Вінницькому міському центрі соціальних служб, завдяки активній роботі міської влади спільно з громадськими організаціями, які здійснюють інформаційні кампанії та надають допомогу особам, які постраждали від домашнього насильства. Все менше людей соромиться та боїться звертатись по допомогу.

Учора, 17 березня, в декількох локаціях міста, біля “червоних лавок”, які є символом боротьби із домашнім насильством, представники міських соціальних служб, спільно з представниками Фонду ООН у галузі народонаселення, ГО “Інноваційні соціальні рішення” за підтримки уряду Великої Британії та громадським рухом “Віра, Надія, Любов” провели інформаційну кампанію, аби підвищити обізнаністю людей у питанні протидії домашньому насильству.

“В Україні діє нове законодавство про протидію домашньому насильству, згідно з яким розрізняють чотири його форми: психологічне, фізичне, економічне та сексуальне. Крики та сварки – це вже психологічне насильство. вимагати робити щось проти вашої волі – це також насильство”, – пояснює фахівчиня із соціальної роботи міського центру соціальних служб Інга Павленко.

Жінка також працює у мобільній бригаді соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства. Таких у вінницькій територіальній громаді є дві. За 2022 рік кількість викликів та звернень від постраждалих від домашнього насильства збільшилася на 40%, розповідає заступник директора міського центру соціальних служб Євген Козлов.

“У нашому суспільстві росте рівень обізнаності громадян, що таке домашнє насильство, куди звертатися у випадку неправомірних дій кривдника чи кривдниці. Жителі нашої громади стають освіченішими в цьому питанні, вони не приховують цих випадків і звертаються по допомогу. Лише шляхом відкритості та реагування на проблему – ми зможемо її подолати”, – додає Євген Козлов.

Він нагадує, що у Вінниці також працює Денний центр соціально-психологічної допомоги для осіб, що постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

З питань протидії домашнього насильства звертайтесь за номерами телефонів гарячої лінії: 093 900 15 60; 098 900 15 60, або одразу телефонувати в поліцію (102).

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin