Вінниця
04.07.2024
21.24° C
Вгору

2 липня Вінниця віддає останні почесті воїну Сергію Савельєву

Савельєв Сергій Анатолійович народився 18 березня 1973 року в Криму. Втім ще коли був маленьким, його родина з півострова переїхала до Вінниці. Тут закінчив 19-ту загальноосвітню середню школу, а згодом тоді ще Вінницький політехнічний інститут. Все життя працював за фахом. Відкрив власний бізнес із ремонту аграрної техніки, знаний в усій Україні. Чоловік був також відомим волонтером. З початком війни у 2014 році він активно долучався до допомоги Захисникам на передовій, за що мав численні грамоти із вдячністю за зміцнення бойового духу.

Змінити професію та одягнути військовий однострій Сергія Савельєва змусила війна. Він не чекав на повістку, а добровільно став у стрій. Служив старшим матросом у 35-й окремій бригаді морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського. Боронив країну на донецькому та херсонському напрямках. Був також першим, хто змайстрував підривники для українських дронів-камікадзе. Його цінували в армії за конструкторські здібності та надзвичайну відданість справі оборони Батьківщини. На жаль, через важку контузію, отриману на фронті, у Сергія погіршилось здоров’я. Серце 51-річного воїна зупинилося 26 червня.

Без батька залишились троє дітей, без чоловіка – дружина…

«Головна заповідь, за якою батько жив сам і навчав нас була – “Не вкради!” Казав, якщо є потреба – попроси. А якщо маєш можливість допомогти – роби це, не вагаючись, – розповідає син Небесного воїна Роман. – Він був для нас прикладом порядності, доброти, чуйності, самопожертви в ім’я свободи Батьківщини…»

Церемонія прощання із Сергієм Савельєвим розпочнеться сьогодні об 11:00 год за адресою: вул. Маріупольська, 70-А. Живий коридор зустрічатиме траурний кортеж з вул. Є. Коновальця до ліцею №19. О 12:00 поминальну панахиду за оборонцем відслужать у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Чин поховання воїна відбудеться о 13:00 год на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin