Вінниця
01.07.2024
21.9° C
Вгору

Вінниця продовжує підтримувати Балаклію: що передадуть цього разу

З проханням про допомогу до Вінницької міської ради звернулася Балаклійська міська територіальна громада.

І сьогодні, під час чергової сесії міської ради, депутати ухвалили рішення про передачу Балаклії генератора. Місто, яке близько пів року перебувало під російською окупацією, наразі дуже потребує такого обладнання.

Як зазначає Вінницький міський голова Сергій Моргунов, через російські атаки зараз уся країна годинами залишається без світла, але прифронтовим містам сьогодні ще важче.

«Ми неодноразово уже допомагали Балаклії, але вони знову потерпають від ворожих атак, через що у них досить складна ситуація з енергозабезпеченням. Тому ми зобов’язані допомогти нашій дружній громаді, адже з урахуванням її близькості до фронту там набагато важче підтримувати роботу критичної інфраструктури», – каже міський голова.

Як розповідає директор департаменту міського господарства ВМР Роман Фурман, йдеться про генератор потужністю 28 кВт (35 кВа). Його планують використовувати у Балаклії для водопостачання.

«На жаль, інфраструктура громади постраждала як під час окупації, так і внаслідок ракетних атак. Люди там у складній ситуації, – каже Роман Фурман. – Ми отримали запит від Балаклійської міської військової адміністрації Ізюмського району Харківської області на генератор. І сьогодні депутати ухвалили рішення по його передачу. Це обладнання раніше було на балансі нашого комунального підприємства “Вінницяміськтеплоенерго”. Символічно, що частку тепла від вінничан ми передаємо разом генератором в Балаклію».

За словами очільника департаменту, хоч генератор був у використанні, його стан практично новий, тож він може прослужити ще багато років.

КП «Вінницяміськтеплоенерго» своєю чергою, як зазначає Вінницький міський голова Сергій Моргунов, має досить збалансовану ситуацію з погляду енергозабезпечення, зокрема завдяки тому, що встановлює когенераційні установки.

Загалом Вінниця розпочала підтримувати Балаклію ще у 2022 році. За цей час до цього міста Харківської області передавали автобуси, генератори, питну воду, будівельні матеріали, а також індивідуальні бокси для дітей та багато іншого. Крім Балаклії, Вінниця також направляла допомогу в Херсон, Білопілля, Дніпро та інші міста.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin