Вінниця
30.06.2024
24.58° C
Вгору

Сесія Вінницької обласної Ради: які підсумки

Сьогодні, 28 червня 2024 року, відбулась 54-та сесія Вінницької обласної Ради. На початку засідання депутати вшанували пам’ять тих, хто загинув у війні з російським агресором хвилиною мовчання.

Першим питанням порядку денного депутати заслухали інформацію начальника ГУ НП у Вінницькій області Юрія Пархоменка про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку на території області.

Депутати також ухвалили звернення до Кабінету Міністрів України щодо необхідності запровадження на рівні держави компенсаційних механізмів, надання можливих пільг населенню, бізнесу та підприємствам критичної інфраструктури для сталого проходження опалювального періоду 2024-2025 років в умовах воєнного стану.

На пленарному засіданні депутати внесли низку змін до рішень попередніх сесій та обласних програм, зокрема до:

– Програми розвитку місцевого самоврядування у Вінницькій області «БЕЗПЕЧНІ СТІЙКІ ГРОМАДИ» на 2018-2025 роки»;

–  рішення «Про складання, затвердження та контроль за виконанням фінансових планів комунальних підприємств та комунальних некомерційних підприємств закладів охорони здоров’я»;

– Правил надання комунальною організацією «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» пільгових довгострокових кредитів позичальникам;

– Положення про постійні комісії обласної Ради 8 скликання.

– Статутів комунальних закладів соціального та освітнього спрямування.

Депутати визначили номінантів на нагородження Почесною відзнакою «За заслуги перед Вінниччиною».

Голова постійної комісії обласної Ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та ветеранів Ігор Грубеляс прозвітував про роботу комісії. 

На сесії було прийнято рішення про підтримку сил оборони, зокрема щодо передачі матеріальних цінностей з регіонального матеріального резерву, забезпечення заходів з територіальної оборони та надання допомоги Збройним Силам України.

Була заслухана інформація про хід виконання обласних програм у 2023 році та І кварталі 2024 року:

– Обласної програми розвитку інформаційних та інноваційних технологій в закладах освіти області на 2021-2025 роки;

– Регіональної програми підготовки кваліфікованих робітників на 2021-2027 роки;

– Обласної програми підтримки сім’ї, запобігання домашньому насильству, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, попередження торгівлі людьми на період до 2026 року.

Голова обласної Ради та заступник начальника обласної військової адміністрації вручили нагороди ліквідатору Чорнобильської катастрофи Івану Качулі, а також депутатам обласної Ради, які нині є військовослужбовцями.

Загалом на черговій 54 сесії Вінницької обласної Ради було розглянуто та ухвалено рішення з 54 питань порядку денного.

 

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin