Вінниця
30.06.2024
23.47° C
Вгору

У Вінниці вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні та російсько-української війни з нагоди Дня Конституції

Сьогодні, 28 червня, у річницю ухвалення Основного Закону України, вінничани поклали квіти до пам’ятного знаку героям Небесної Сотні та російсько-української війни, а також до Стели пам’яті полеглих воїнів. У заході взяли участь представники міської та обласної влади.

Полеглих борців за свободу та незалежність України вшанували хвилиною мовчання. Про це пише ВМР.

Пам’ятні гірлянди сьогодні покладуть також до меморіальних дошок та пам’ятників борцям за Незалежність України різних часів: до скульптурної композиції «Дерево Свободи», присвяченої Героям Небесної Сотні та Революції Гідності; меморіальної дошки І-му Уряду Української Народної Республіки, який тричі знаходився у м. Вінниці; бюсту Михайла Грушевського; пам’ятника Симону Петлюрі; меморіальної дошки Дмитра Марковича, який був Міністром юстиції в Уряді Директорії та головою Подільської і членом Центральної Ради УНР.

Нагадаємо, що 28 червня 1996 року Верховна Рада ухвалила Конституцію України. Це сталося на п’ятий рік після проголошення незалежності і є важливим етапом українського державотворення. Народні обранці працювали усю ніч з 27 на 28 червня загалом безперервно 23 години. Під час голосування «ЗА» висловилися 315 депутатів. У Конституції України закріплено правові основи держави, її суверенітет і територіальну цілісність, основні права і свободи українських громадян. Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість, безпека визнаються найвищою соціальною цінністю.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin