Вінниця
30.06.2024
29.25° C
Вгору

У Вінниці відкрили Офіс психологів для допомоги військовим та переселенцям

25 червня у Вінниці відбулось відкриття офісу громадської організації «Асоціація українських психологів і психотерапевтів» та презентація їхньої роботи.

У ВМР зазначили, що приміщення для спеціалістів, які з початку повномасштабного вторгнення працюють як волонтери, надав департамент комунального майна.

«Про психологів-волонтерів Вінниці найкраще скаже їхній слоган, який відображає місію: “Стоїмо на сторожі ментального здоров’я українців. Тримаймо стрій!”. Дійсно, психологи-волонтери працюють у надзвичайно напружених умовах. 24 години на добу, сім днів на тиждень вони на зв’язку з людьми, які потребують психологічної допомоги. А наразі це, на жаль, більшість українців.

Заступниця міського голови Галина Якубович каже, що усі українці так чи інакше отримали травму війни, а найбільше – вимушені переселенці, військові, їхні родини та діти. Їх психологи-волонтери консультують безкоштовно.

«А відтепер спеціалісти мають власний офіс, де зможуть збирати групи підтримки та покращувати ментальний стан мешканців нашого міста», –зазначила Галина Якубович.

У травні 2022 року, за співпраці з Вінницькою міською радою, психологів-волонтерів залучили до процесу надання допомоги пораненим військовим у медзакладах міста. Наразі Асоціація налічує 20 психологів, які продовжують на волонтерських засадах працювати з людьми, які постраждали від війни, а також тими, хто опинився у складних життєвих обставинах.

«Допомогою ми охопили вже тисячі людей з початку повномасштабної війни: онлайн і офлайн. Раді, що наразі в нас є окреме приміщення. Тут не тільки надаватимуть психологічну допомогу клієнтам, але й проходитимуть професіональні зустрічі психологів задля покращення якості їхньої роботи. Важливо, що в нашому центрі є можливості для проведення і індивідуальної роботи, і для групових занять», – зауважила заступниця голови правління ГО «Асоціація психологів і психотерапевтів», практична психологиня, кризова психологиня Наталя Мороз.

Офіс Асоціації українських психологів і психотерапевтів знаходиться за адресою: вул. Київська, 31. Звернутися можна за номером телефону: 068-110-63-23.

Заступниця директора Вінницького міського центру соціальних служб Оксана Бровчук  також нагадала, що в закладі також працюють штатні психологи. Вони приймають за адресами: просп. Космонавтів, 30 та Брацлавська, 85. Звернутися до психологів-волонтерів можна за номерами телефонів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin