Вінниця
28.06.2024
20.34° C
Вгору

Відключення світла: як зберегти холод та продукти в холодильнику

Під час тривалих відключень електроенергії найбільше можуть страждати холодильники та продукти, які в ньому знаходяться. ТСН розповідає, як зберігати холод в холодильнику протягом довгого часу.

По-перше, дотримуйтесь простих рекомендацій експертів для збереження холоду.

  • Намагайтеся лишній раз не відкривати холодильник. Якщо дверцята зачинені, холод може зберігатися до восьми годин.
  • На температуру всередині холодильника впливає температура в кімнаті, тому слідкуйте за неї. Не забувайте про штори та жалюзі, щоб пряме сонячне світло менше потрапляло на прилад.
  • Не закривайте продуктами вентиляційні отвори, які є в холодильнику. Не всі знають, що в холодильниках є спеціальна система охолодження, що створює колообіг холодного повітря. 
  • Намагайтеся максимально заповнити морозильну камеру, а у самому холодильнику, навпаки, тримайте продуктів не надто багато – так холод зберігається краще.

Щоб підтримувати холодну температуру в холодильнику можна самостійно виготовити акумулятори  холоду. 

Найпростішим акумулятором холоду може слугувати пляшка із замороженою водою. Щоб продовжити їй “життя”, можна вдатися до таких способів: 

  • Зробити акумулятор його з солі. Для цього потрібно 450 грамів солі та чайну ложку желатину розвести у літрі холодної води. Розлити розчин по пляшках та заморозити. Рідину не потрібно розливати по вінця, через те, що при заморожуванні рідина має властивість розширюватися.
  • Або розвести у літрі води 40 г клею для шпалер. Суміш ретельно перемішати, розлити по пляшках та заморозити. 

Тримайте такі акумулятори холоду в морозильній камері, щоб при відключенні світла їх можна було дістати й перекласти на полицю холодильника.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin