Вінниця
23.06.2024
19.5° C
Вгору

Евакуйовував поранених із «Азовсталі»: Вінницька громада прощається із Денисом Бадікою

Сьогодні, 11 червня, Вінниця знову у жалобі. Жителі проводжаюють останньою земною дорогою мужнього воїна Дениса Бадіку. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну юний офіцер, випускник Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба став на захист Батьківщини. Служив у лавах 16-ї окремої бригади армійської авіації «Броди». Був членом екіпажу Мі-8, який виконував бойові вильоти з ураження ворога. Денис здійснював рейси із провізією, медикаментами, зброєю до оточених оборонців «Азовсталі», евакуйовуючи поранених. На жаль, 31 березня 2022 року їхній черговий виліт завершився трагічно. На зворотному шляху в гелікоптер поцілила ворожа ракета. Екіпаж не вижив. Денису було лише 21… У нього залишились батьки та молодша сестричка.

Денис Бадіка народився 20 липня 2000 року у Вінниці. Після закінчення ліцею № 13, юнак вступив до Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Після навчання служив льотчиком-штурманом в армійській бригаді. І хоча до повномасштабно російського вторгнення військовий вишкіл тривав лише пів року, Денис устиг зарекомендувати себе як відповідального та надзвичайно професійного офіцера. З початком великою війни, юнак без вагань став на захист України.

«Наслідуючи мій приклад, Денис мріяв пов’язати своє життя із військовою авіацією. З дитинства практично марив небом. Для цього готував себе зі шкільної парти. Гарно навчався, улюбленим предметом була англійська мова. А ще зміцнював свої фізичні здібності. – розповідає батько полеглого воїна Михайло Станіславович. – Попри юний вік, Денис навіть не думав пересиджувати в тилу. Він одразу пішов боронити Батьківщину. Нам відомо, що є подання про нагородження сина посмертно орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Але переконані, що усі члени цього екіпажу достойні найвищої відзнаки – Героя України».

Церемонія прощання із Денисом Бадікою розпочнеться сьогодні о 10:00 у церкві за адресою: вул. Гетьмана Мазепи, 14 (живий коридор зустрічатиме воїна від 2-й проїзд Гетьмана Мазепи, 10 – початок о 9:00).

Чин поховання Захисника відбудеться об 11:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin