Вінниця
02.05.2024
12.66° C
Вгору

Понад 300 харківʼян отримали непродовольчу допомогу завдяки обʼєднанню зусиль Міжрегіонального гуманітарного координаційного штабу із благодійними організаціями

Понад 300 харківʼян, що переїхали до Вінниці, отримали непродовольчу допомогу завдяки обʼєднанню зусиль Міжрегіонального гуманітарного координаційного штабу із IOM Ukraine, ГО “Ми з Харкова” та БО “Міжнародний Благодійний фонд “Мости””.

Після попередньої реєстрації кожен переселенець із Харкова мав змогу прийти та отримати матрац, теплу ковдру, постільну білизну, кухонний набір, термос і лампу на сонячній батареї. Загалом усе те, що зазвичай є у кожному домі. Та харківʼяни тепер дуже далеко від своїх рідних домівок і їм тепер потрібно облаштовувати нові.

 

 

Як зазначають представники громадської організації та благодійного фонду, внутрішньо переміщеним особам дуже непросто дається життя з нуля. Це важко і морально, і матеріально. Тому вони потребують підтримки у всіх сенсах цього слова.

Координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Світлана Ярова вважає переселенців із Харкова новими вінничанами. Адже підтримка та співпраця з ВПО у Вінниці є постійною. Ці люди вже стали частиною місцевої громади.

 

 

“Для внутрішньо переміщених осіб будь-яка підтримка є надзвичайно важливою. Сімʼя опиняється в новому місці перебування. Все, що вони накопичували в житті, все, що в них було до цього, залишається в рідному місті. Вони змогли взяти з собою тільки себе і кілька валіз. Приїхали в абсолютно нове місце і почали все з нуля”, — зазначає Світлана Ярова.

Нагадаємо, що Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022-го року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі армії (силам оборони України). Очолює штаб Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin