Вінниця
28.04.2024
18.25° C
Вгору

Лісівники разом з волонтерами UAnimals висадили ліс на Вінниччині

У десяти регіонах України відбулась всеукраїнська акція відновлення лісів. Волонтери спільноти UAnimals зібрались у рідних регіонах для того, щоб наголосити всім українцям про важливість лісу для людини.

Про це повідомили у Центральному лісовому офісі.

Волонтери та лісівники зустрілися на локації у Гніванському лісництві філії “Вінницьке лісове господарство” лісівники та волонтери висадили сіянці сосни звичайної і дуба звичайного. Загалом на площі 1,4 га тепер зростатиме 9330 штук сіянців.

«Працівники лісництва здійснюватимуть догляди за сіянцями та охоронятимуть і вже через 7-8 років на цій ділянці зростатиме повноцінний ліс й буде наповнений різноманіттям рослин, тварин, птахів, комах.
Під час висаджування лісу волонтери ділились своїми переживаннями і водночас раділи стати частинкою створення лісу. Діти ж з вийнятковою завзятістю і захватом допомагали дорослим.
Висадити ліс недостатньо, потрібно його доглядати, охороняти – це довгий процес, але вкрай важливий для нас, українців. Поки тисячі гектарів лісів в Україні знищують рашисти ми будемо відновлювати та примножувати їх у мирних регіонах», – йдеться у повідомленні.

Організація UAnimals бореться за права тварин з 2016 року, виступає проти використання тварин у цирках та дельфінаріях, хутрових ферм та будь-яких інших способів експлуатації тварин заради прибутку та розваги. З початку повномасштабного вторгнення також рятують тварин від війни, евакуюють із зони бойових дій. Їм також болить тема знищення лісів внаслідок російського вторгнення.

Джерело: news.vn.ua

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin