Вінниця
27.04.2024
16.79° C
Вгору

У Вінниці відбувся прем’єрний показ оскароносного фільму «20 днів у Маріуполі»

У Вінниці відбувся показ документального фільму Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі», пише ВМР.

Нагадаємо, це перший український фільм, який отримав «Оскар».

На прем’єру до МКП «Кінотеатр «Родина» завітали як вінничани, так і гості міста.

Фільм допомагає краще зрозуміти складність та жорстокість воєнних дій, а також показує українських військових та мирних мешканців Маріуполя, які опинилися в епіцентрі ворожої навали. Споглядати реальні кадри страшної війни було надзвичайно важко, глядачі не стримували сліз та емоцій. Від початку до фінальних титрів кінострічка тримала у напрузі.

Серед тих, хто прийшов на прем’єру, були, зокрема, викладачі та студенти історичного факультету Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. Викладачка Інна Мазур зазначила, що біль війни, яка триває у нашій державі понад 10 років, зачепила кожного українця та українку.

«Хтось у цій кривавій та жорстокій війні втратив майно, хтось отримав психологічну травму, а хтось має болючі втрати рідних та близьких. І це все забути неможливо, і українська нація доводить це поколіннями. Цей фільм допоміг ще раз нагадати, в якому шоку був кожен українець у момент початку повномасштабного вторгнення. Історики, які прийшли на показ цього документального фільму, мають зрозуміти, який важливий вплив на суспільство мають засоби масової інформації, як наративи сприймаються суспільством і наскільки пам’ять і генетичний код важливий в усвідомленні себе як нації», – підкреслила Інна Мазур.

Глядачі, які відвідали прем’єру, відзначили потужну емоційну навантаженість стрічки та її важливий внесок у відображення подій сучасної історії України.

«”20 днів у Маріуполі” – це дійсно особливий фільм. Він про Україну, про нашу історію, про наш народ і його боротьбу за власну землю і волю», – зазначив вінничанин Олексій Бойко.

Фільм у вінницькому прокаті триватиме до 27 березня.

У кінотеатрі «Родина» початок сеансу – о 17:00 (вул. М. Оводова, 47).

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin