Вінниця
27.04.2024
12.72° C
Вгору

На Вінниччині підприємцям учасникам ЗЕД виставили 6,1 мільйона гривень пені

За результатами проведеної роботи з питань валютного нагляду протягом січня-лютого 2024 року проведено 9 планових та 14 позапланових перевірок, у 8 із яких встановлені порушення.

Про це повідомили у ГУ ДПС у Вінницькій області.

За результатами перевірок нараховано пені за порушення граничних строків розрахунків у сфері ЗЕД в сумі 6,1 млн грн, узгоджено пені за порушення строків розрахунків  (за актами перевірок поточного року) – 3,6  млн грн або 59,0% від нарахованих.

З початку поточного року сплачено до Державного бюджету пені за порушення термінів розрахунків 0,24 млн грн, в т.ч. за перевірками поточного року  – 0,24  млн грн.

«ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що Законом України від 12.05.2022року №2260 внесено зміни до Податкового кодексу України та інших законів України. Зазначеним документом поновлено з 27.05.2022року  можливість проведення документальних позапланових перевірок платників податків, за якими отримано податкову інформацію, що свідчить про порушення платником валютного законодавства в частині дотримання граничних строків надходження товарів за імпортними операціями та/або валютної виручки за експортними операціями», – йдеться у повідомленні.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin