Вінниця
27.04.2024
17.29° C
Вгору

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб організував для дітей майстерклас з випікання піци

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб спільно з Вінницькою міською радою організували дітям майстерклас з випікання піци. Майже 60 діток зібрали у ресторані італійської піци «Chili Pizza».

Під час заходу хлопчики та дівчатка під керівництвом досвідчених кухарів працювали з тістом, викладали начинку та випікали свої кулінарні шедеври.

На початку заходу діткам роздали фартухи, рукавички та кухарські шапочки, після чого розповіли етапи виготовлення майбутньої піци та спільно взялися до роботи.

Піцайоло та матусі допомогли учасникам майстеркласу розкачати тісто, далі малеча змащувала основу соусом, викладали начинку та посипали сиром. Після цього піцу відправили у піч.

Допоки страва випікалася, дітки не витрачали часу даремно та навчились готували коктейлі. У процесі вони дізнались основні принципи виготовлення напоїв та почули поради для подальших експериментів. Крок за кроком, під керівництвом організаторів дітлахи повторювали усі етапи, аби в результаті отримати красиві та смачні коктейлі та піци.

Як розповів депутат Вінницької міської ради та координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Андрій Піжевський, позитивні емоції та посмішки на обличчях дітей вчергове доводять, наскільки важлива для них увага з боку дорослих.

«Наше завдання – зробити все можливе, аби українські діти не відчували війни. Діти – наше майбутнє, і вони мають право на щасливе життя навіть під час повномасштабного вторгнення», – сказав він.

Його колега, депутатка Вінницької міської ради та координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Тетяна Савельєва розповіла, що сьогодні на заході зібралися чимало діток разом з батьками чи із супровідниками.

Серед учасників:

  • діти захисників чи захисниць України;
  • діти з числа внутрішньо переміщених осіб;
  • діти з багатодітних сімей;
  • діти-сироти/напівсироти.

Учасники були у захваті від процесу приготування піци. Всі працювали з ентузіазмом та посмішкою. Більшість готували страву вперше.

Своїми враженнями від майстеркласу поділився 5-річний Микита.

«Я вже готував піцу самостійно вдома. Але тоді вона трохи не вийшла. Тому радий, що сьогодні мене навчили правильно робити страву», – розповідає хлопчик.

В результаті майстеркласу вдалося зробити 60 піц з різними начинками, які дітки смакували у колі однолітків.

Як зазначають координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, подібні заходи проводитимуть і надалі, щоб охопити якомога більше діток Вінницької громади.

«Дітям необхідно дарувати позитивні емоції та нові враження. Тому ми з колегами не зупиняємось й підтримуємо дітлахів, які попри все мають бути щасливими», – підкреслив Дмитро Мира.

Довідково: Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб (Гуманітарний штаб) створено на початку березня 2022 року спільним рішенням Вінницького міського голови Сергія Моргунова та голови Вінницької обласної ради Вячеслава Соколового. Очолити Штаб погодився Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin