Вінниця
27.07.2024
29.16° C
Вгору

Приватні інформаційні компанії готують Майдан-3 в Україні

Українські політики та чиновники вже вкотре повідомляють про ризик підвищеної турбулентності у країні. Про підготовку держперевороту заявив президент Зеленський, а також представники правоохоронних структур та спецслужб.

За словами спікера ГУР Андрія Юсова, росіяни активно готуються до розхитування ситуації: скуповують українські телеграм-канали, політиків та створюють тисячі облікових записів для бото-ферм.

Все це може свідчити про нову фазу когнітивної війни Росії проти України.

Washington Post повідомив, що росіяни проводять великомасштабну інформаційну кампанію з дискредитації президента Зеленського.

ЗМІ вже неодноразово писали про причетність російського ІПСО “Дев’ятий вал” (пов’язаного зі спецслужбами РФ) до організації резонансних операцій проти України.

За інформацією великих журналістів, російське ІПСО може бути пов’язане зі стимулюванням розколу всередині нашого суспільства, а також створенням штучних криз у відносинах із західними партнерами.

Bloomberg також інформує, що Москва веде активну кампанію з підриву влади Зеленського. Росія намагається зруйнувати демократичну легітимність Зеленського та його авторитет у суспільстві. Крім України, підконтрольні Кремлю структури ведуть підривну діяльність у країнах ЄС та США.

“Дев’ятий вал” відомий широким інструментарієм для роботи з ЛОМами та ЗМІ в країнах НАТО. Його мета – розворот ЄС та США у бік переговорів з Росією та навіювання думки про безперспективність України.

Проаналізувавши технологію роботи російського ІПЗГ, не можна виключати його участі у розробці сценарію з “дискредитації влади” в Україні.

Раніше росіяни активно розвивали трек з нібито розколу між Офісом Президента та військовими, розповсюджували претензії Заходу до України. Логічно припустити, що вони могли зайнятися плануванням держперевороту для занурення країни в хаос, що призведе до краху фронту і втратою України її незалежності та суверенітету.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin