Вінниця
19.04.2024
8.57° C
Вгору

Німецьке місто Карлсруе надасть Вінниці генератори та намети для обігріву

Майбутній побратим Вінниці, німецьке місто Карлсруе, планує надати Вінниці генератори потужністю 10 кВт та намети для обігріву. Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов у своєму телеграм-каналі. Він додав, що домовленість була обговорена з обербургомістром міста Франком Ментрупом у рамках німецько-української конференції «Партнерства задля відбудови та розвитку», яка відбулась в середині жовтня у місті Аугсбург.

«Така допомога дозволить розгорнути у Вінниці додаткові муніципальні пункти обігріву взимку, у випадку надзвичайної ситуації, яка може виникнути через атаки росії на інфраструктурні об’єкти”, – зазначає Сергій Моргунов.

Зазначимо, що у Вінниці продовжують облаштовувати мережу муніципальних пунктів обігріву та пунктів приготування їжі. Їх створюють у міських бібліотеках, підліткових клубах та школах, аби діти та люди похилого віку мали можливість зігрітися у разі перебоїв з тепло – чи електропостачанням.

 

Як повідомили в муніципалітеті Карлсруе, місто готове задовольнити запит на двошарові намети та дизельні генератори разом з іншими містами-партнерами Вінниці.

«Ця допомога може бути досить відчутною і могла б бути розподілена за потребами по всьому місту, – зазначили у німецькому муніципалітеті.

В громаді уже оголосили про акцію на підтримку Вінниці та збір на відповідне обладнання під гаслом «Карлсруе допомагає».

 

Крім того, за словами Вінницького міського голови, в ході двогодинної розмови представники обох міст проговорили й інші напрямки співпраці. Зокрема, студентські обміни, стажування фахівців, вивчення успішних муніципальних практик, зокрема з міського планування та просторового розвитку, а також організацію виступів наших творчих колективів у майбутньому місті-побратимі. Фактично узгодили і текст Угоди про побратимство, яку планують підписати весною наступного року.

 

Комунікація між обома містами розпочалась з ініціативи представників муніципалітету німецького міста Карлсруе, які виявили бажання налагодити побратимські зв’язки з Вінницькою міською територіальною громадою. А 30 вересня, на сесії Вінницької міської ради, прийнято рішення про розвиток міжнародної співпраці з містом Карлсруе.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin