Вінниця
19.04.2024
8.49° C
Вгору

Олексій Данілов назвав сьогоднішній масований обстріл України агонією

Секретар РНБО Олексій Данілов назвав сьогоднішній масований обстріл України підтвердженням того, що росія програє. «Це агонія, яка наближає росію до поразки, і якщо в кремлі хтось думає, що це нас злякає, нехай читають по буквах – це неможливо», – заявив він.

 

Про ситуацію в Україні та сьогоднішній обстріл Олексій Данілов розповів в інтерв’ю Українській правді.

 

«Цугцванг Путіна розпочався та прийшов в активну фазу. Щоб він далі не робив, буде тільки гірше для нього. Ця агонія буде наближати його до поразки, – зазначає Секретар РНБО, – З урахуванням того, що Путін не може отримати перемогу військовим шляхом, він вдався до стратегії знищити нашу інфраструктуру, нашу економіку. І це є нічим іншим як зразком агресивного тероризму з боку Російської Федерації.

 

 

І коли кажуть, що Росія спонсор тероризму, я з цим не погоджуюся, тому що Росія є ніщо інше, як країна-терорист, яка використовує всі можливості для нищення нашої країни.

 

Я хочу зауважити, що знищення нашої країни він не знімав з порядку денного. Він публічно про це наголошує. Після цього з ним продовжують всі спілкуватися і продовжують казати, що з ним треба розмовляти. Наскільки я розумію, в цивілізованому світі з терористами ніхто не розмовляє».

 

Обстріл України 10 жовтня Данілов вважає проявом слабкості.

«Те, що стосується сьогоднішньої потужної ракетної атаки, якої сьогодні зазнала майже вся країна, саме по нашій енергосистемі, ще раз – це прояв слабкості, це прояв розуміння того, що він програє. Він в такий спосіб хоче посіяти у нас хаос, паніку.

 

Це його класична поведінка, він все це хотів зробити ще до війни. Тому що хаос, паніка і внутрішня дестабілізація це для них завдання номер 1. Я звертаю увагу, ми постійно на цьому наголошували.

 

Сьогодні з урахуванням тієї кількості ракет, які летіли на нашу територію, звичайно, ми не могли, на жаль, збити всі.

Ми, починаючи з лютого-березня, просили наших партнерів: “дайте нам спроможності в протиповітряній обороні”, ми до цього часу отримуємо, але, відверто кажучи, хотілося б більше і швидше.Тому що від цього залежить життя наших людей, захист нашої інфраструктури. Тому що є божевільний сусід, який жбурляє в нас все, що в нього там лишилося в військових закромах.

 

Але я хочу заспокоїти всіх наших громадян, що в нього вже не так багато лишилося всіх цих ракет, і вони рано чи пізно закінчуються. І ми точно знаємо, що їх уже набагато менше, ніж було до 24 лютого», – повідомив Данілов.

 

Також секретар РНБО повідомив, що Україна постійно відслідковує ситуацію у Білорусі.

 

«Те, що стосується Лукашенка і його заяв, ви знаєте, що він є заручником ситуації. Ми відслідковуємо ті процеси, які є на території Білорусі, розуміємо, що там відбувається. Можу сказати, що за дорученням президента на минулому тижні закінчилася перевірка всіх областей, які є близькими до білоруського кордону. Ця перевірка вже третя за дорученням президента з квітня місяця. І можу сказати, що наші прикордонники, наша територіальна оборона, весь сектор безпеки й оборони, який знаходиться на території областей, включно з регіональною владою, готовий до будь-якого розвитку подій.

 

Це ще одна ситуація, коли вони мають спробу хитати наше суспільство, вкидаючи таку інформацію в нашу країну. Ми свідомі того, що є в білорусів, свідомі того, що є у росіян. Я можу сказати – бажаючих воювати з нами справжніх білорусів майже немає. Вони розуміють наше відношення, вони розуміють ставлення.

 

Те, що стосується вищого політичного керівництва – якщо Лукашенко прийме рішення участі безпосередньо з військовими в цій війні, повірте, це буде останнє рішення, яке він мав би прийняти в своєму житті як людина, яка і так на сьогоднішній день не вважається президентом країни майже для всіх цивілізованих країн. Навіть не майже, а для всіх цивілізованих країн.

 

Вони хочуть нас залякати і тому в них такий, знаєте, раніше в Першу світову війну був вислів “психологічні атаки”. Це суто психологічна атака, щоб у нас почалася паніка тощо. Це треба перетерпіти.

 

Я хочу зауважити, що все керівництво країни знаходиться безпосередньо на своїх робочих місцях. Всі знаходяться в безпечних місцях, тому що ми цінуємо життя наших громадян і життя тих людей, які мають у відповідальний час приймати ті чи інші рішення», – заявив Данілов.

 

Крім того, Олексій Данілов звернувся до українців: «Єдине, що попросив би – це зменшити використання електрики у найближчий час, бо енергетична система України працює в критичному режимі».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin