Вінниця
27.04.2024
6.92° C
Вгору

У Білорусі проводять приховану мобілізацію

У Білорусі запровадили режим “контртерористичної операції” через “загрозу з боку сусідніх країн”, і за наказом самопроголошеного президента Олександра Лукашенка проводять приховану мобілізацію. Про це повідомляє “Суспільне”.

 

Про “контртерористичну операцію” в інтерв’ю російському виданню “Известия” сказав Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей .

“Ми повинні дбати про власну безпеку, повинні захистити своїх людей і зробити так, щоб ні на один метр нашої землі не ступила нога окупанта. Глава нашої країни провів низку нарад із силовими структурами, запроваджено режим контртерористичної операції. Справді, була інформація про те, що з боку окремих суміжних держав плануються провокації, пов’язані майже з захопленням окремих ділянок території Білорусі”, — заявив Макей.

Подробиць про “режим контртерористичної операції” поки немає. Жодні терміни не називаються.

 

Тим часом білоруське видання “Наша Ніва” повідомляє про приховану мобілізацію у Білорусі.

 

За інформацією джерел видання, самопроголошений президент Олександр Лукашенко ухвалив принципове рішення провести у Білорусі мобілізацію для збільшення укомплектованості бойових частин.

 

Зазначається, що Лукашенко вирішив не заявляти про мобілізацію публічно. Це було зроблено з урахуванням наслідків такого рішення у росії. “Прихована мобілізація” проходитиме під виглядом перевірки боєздатності частин та виклику військовозобов’язаних на збори, які в народі відомі як “набір у партизани”.

 

На першому етапі мобілізація не торкатиметься великих міст, мобілізуватимуть насамперед сільське населення.

Видання зазначає, що доукомплектація бойових частин робить можливим сценарій ескалації на кордоні Білорусі з Україною.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin