Вінниця
29.03.2024
10.11° C
Вгору

Вінницькі дитсадки тепер ретельно перевірятимуть

У зв’язку із надзвичайною ситуацією, яка сталася у закладі дошкільної освіти №7 по вул. Бульвар Свободи,3, дитсадки Вінниці ретельно перевірятимуть перед тим, як до них прийдуть діти. Про це повідомила директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко під час пресконференції 11 січня.

Нагадаємо, вчора під час ранкової прогулянки діти знайшли невідомий предмет, хотіли його розгорнути, і він вибухнув. На місці події в цей момент було троє вихованців: два хлопчики та одна дівчинка. Працівники закладу викликали поліцію та швидку допомогу.

«Ми з’ясували, що працівник садочку зранку прибирав всю територію. Вона досить велика, і прибирання тривало до 8:30.  Кулька, яку знайшли діти, була невеличкого розміру, приблизно 3,5 см в діаметрі, і темно-синього кольору. Вона знаходилась у траві, і її двірник не побачив. Взагалі, під час прибирання працівники закладів освіти обов’язково перевіряють майданчиків на наявність сторонніх предметів. Я хочу зауважити, що ми маємо доручення від міського голови у зв’язку з цією прикрою ситуацією, кожен раз перед тим, як виводити дітей на прогулянку, працівники садочків зобов’язані ще раз ретельно перевіряти всі майданчики», – повідомила Оксана Яценко. 

Директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш повідомив, що за інформацією Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, на місце оперативно прибули медики, щоб надати дітям медичну допомогу.SV_00161.jpg

«Хлопчик шести років отримав забій п’ятого пальця лівої стопи. Інший хлопчик шести років – термічний опік першого ступеня площею до 1% нижньої частини правого передпліччя і середини лівої гомілки. Дівчинка п’яти років – опік правої гомілки середньої частини теж першого ступеня, це поверхневий опік площею до 1%. Дітям була надана допомога,  від госпіталізації батьки відмовилися. На сьогодні їх фізичний стан не викликає занепокоєння», – повідомив Олександр Шиш.

SV_00216.jpgТ.в.о. заступника начальника Вінницького районного управління поліції з превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області Василь Стаховський повідомив, що за попередньою інформацією знайдений дітьми предмет є  петардою. 

«Після проведення огляду місця події було вирішено внести відомості до ЄРДР за даним фактом по ст. 262 ч.1 – це незаконне поводження зі зброєю та вибухотехнічними речовинами. Разом з тим, у нас немає підстав вважати, що хтось спеціально це зробив, щоб комусь нашкодити. Це можуть бути залишки після новорічних святкувань. У садочку є камера відеонагляду, де знайшли предмет, ми будемо вивчати відеозаписи. За попередньою інформацією ми вважаємо, що петарду хтось викинув з балкона сусіднього будинку. Вона одразу не вибухнула і залишилася в такому стані на території дитячого садочку. Територія повністю обстежена, і більше нічого не знайшли. До найближчого будинку відстань близько 10 метрів. Це не саморобна петарда. Діти почали її розпаковувати, внаслідок чого вона вибухнула. Це був такий незначний вибух», – повідомив Василь Стаховський.

Також представник поліції повідомив, що продавати піротехнічні засоби мають право тільки ті магазини, які отримали відповідну ліцензію. У поліції є підрозділ дозвільних систем, який здійснює контроль і перевіряє такі магазини. У період локдауну вони, як і решта магазинів не першої необхідності, працювати не повинні. Якщо вінничани будуть бачити, що така торгівля здійснюється, правоохоронці просять оперативно повідомляти на 102. 

SV_00166.jpg

Своєю чергою Оксана Яценко закликала вінничан більш відповідально ставитись до використання піротехніки з усвідомленням небезпеки можливих наслідків.

«Я хочу звернулися до членів нашої територіальної громади. Цей випадок ще раз доводить, наскільки небезпечні ігри з піротехнікою, петардами та іншими вибухонебезпечними засобами. Якщо вони не вибухають одразу, то їх може знайти дитина, яка через свою цікавість може розкрити їх разом зі своїми друзями, не розуміючи, що вона робить, і результатом буде те, що сталось у сьомому садочку. Тож перед тим, як купувати такі засоби, потрібно подумати про безпеку тих, хто поруч», – сказала Оксана Яценко.  

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin