Вінниця
28.03.2024
11° C
Вгору

У Вінниці почали продавати ялинки

Сьогодні, 15 грудня, у Вінниці запрацювали ялинкові базари. Таких у місті 5. Новорічну атрибутику продаватимуть у визначених місцях, затверджених міським виконкомом. Головна умова — дотримання протиепідемічних заходів, повідомляють у пресслужбі міської ради.

Придбати ялинку можна на площі перед ринками «Урожай», «Центральний», біля ТЦ «Вишенька», на Привокзальній площі та по вулиці Ватутіна, 18. Ялинкові базари працюватимуть до 31 грудня.

На ринок «Урожай» дерева привезли із Михайлівського лісництва, – розповідає продавець Вадим Горбонос. Каже, люди вибирають і ялинки, і сосни. Останні стоять довше.

На запитання, чи не зарано ще купувати ялинку, відповідає — ні. Каже, до свят не обсиплеться. Додає, багато цьогоріч дерев у горшках. Вінничани купують завчасно, аби прикрасити оселю до дня Святого Миколая та католицького Різдва.

Цьогоріч ціни на ялинки не підвищували через карантин. За метр просять від двохсот гривень, залежно від типу деревця та пишності. Усі ялинки мають чіп, відсканувавши який, видно — чи вона легальна. Продавати дерева без таких кодів заборонено, каже Горбонос.

Ще один ялинковий базар відкрився на привокзальній площі. Серед продавців тут лише Олександр Валов. Розповідає, його ялинки з Ладижинського району. За метр править від 300 гривень.

Запрацював 15 грудня ялинковий базар і на Привокзальній площі. Тут із Суспільним продавець спілкуватися відмовилися. За огорожею кілька десятків ялинок, чіпів на них знімальна група не побачила.

Перед Центральним ринком теж продають ялинки, щоправда, штучні. Окрім них — і новорічна атрибутика

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin