Вінниця
29.03.2024
8.33° C
Вгору

У вінницькій районній лікарні з’явився новий апарат штучної вентиляції легень

Вінницька районна лікарня отримала новий апарат штучної вентиляції легень. Сучасний апарат 14 грудня передали закладу голова райдержадміністрації Євгеній Луценко, заступник голови Микола Чухрій, голова Вінницької райради Ігор Шутак та його заступник Григорій Дерун.

Вартість апарату – понад 1,218 млн грн, його придбали за кошти виділені із районного бюджету та  кошти Національної служби здоров’я України. Швейцарський апарат підходить для лікування ускладнень коронавірусної пневмонії у дорослих та дітей, а також пацієнтам з дихальною недостатністю.

До цього у медичному закладі було 22 апарати штучної вентиляції легень (один апарат високого класу, 15 апаратів середнього класу та шість портативних апаратів).

Нашій лікарні для порятунку особливо важких пацієнтів, а також хворих на COVID-19 був потрібен апарат вищого класу. Цей апарат врятує десятки, сотні життів мешканців Вінниччини, адже спектр його застосування надзвичайно широкий: під час хірургічних втручань, а також в разі погіршення чи відмови дихальної системи, – каже головний лікар Вінницької центральної районної клінічної лікарні Олександр Кривов’яз.

Новий апарат ШВЛ – експерт класу, який має функцію інтелектуальної штучної вентиляції легень, може застосовуватися для немовлят та здатен безперебійно працювати сім годин в автономному режимі. Цінний він тим, що лікареві треба лише ввести в систему дані пацієнта, а режим вентиляції легень апарат підбирає сам. Також на дисплеї можна в реальному часі бачити, як функціонують легені. Зважаючи на ці дані, лікар може вирівнювати показники, а апарат знову сам підбиратиме необхідні параметри для вентиляції легень, – говорить завідувач відділення анестезіології з палатами для інтенсивної терапії Вінницької центральної районної клінічної лікарні Володимир Чеботарев.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin