Вінниця
30.08.2024
25.33° C
Вгору

Чергових 200 FPV-дронів на фронт передав Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб

Чергових 200 FPV-дронів від Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу передав його співзасновник Сергій Моргунов двом підрозділам нацгвардійців та двом підрозділам прикордонників.

Залізні пташки одразу відправляють на передову, де на них дуже чекають захисники. Потреба в дронах залишається незмінно високою, адже вони стали невідʼємною складовою сучасної війни.

“Переваги дронів змінили хід бойових дій. Працюють дрони по живій силі: піхоті, групах. По транспортних засобах: легкових, вантажних. Хлопці використовують навіть по броньованій техніці, аж до танків”, — зазначає військовослужбовець одного із підрозділів, що отримали допомогу.

Чим більше FPV-дронів буде у наших хлопців, тим краще. Адже, за словами самих захисників, окрім того, що ці залізні пташки надзвичайно ефективно відпрацьовують по живій силі та техніці ворога, вони ще й деморалізують противника.

“Вони наводять жах. Бо швидкість дронів від 60 до 100 км/год. Плюс бойовий заряд. Особливо вони небезпечні на відкритих ділянках — я б не ризикнув. Один дрон може пʼятьох покласти”, — пояснює військовий.

Сергій Моргунов наголошує, для Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу забезпечення потреб бійців залишається першочерговим пріоритетом.

“Важливо на постійній основі допомагати нашим військовим. Зокрема тим, які базуються на території Вінниці та Вінницької області та підрозділам, де служить багато вінничан”, — пояснює Сергій Моргунов.

Однак не дронами єдиними — команда МКГШ передає захисникам багато чого іншого. Це і автомобілі, і паливозаправники, і БПЛА різного типу, і тепловізійні пристрої, і лазне-пральні комплекси, і генератори. Загалом усе те, на що надходять запити від воїнів.

Нагадаємо, що Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022-го року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі армії. Очолює штаб Володимир Гройсман.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin