Вінниця
14.09.2024
27.25° C
Вгору

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб передав військовим сухопутних військ ще 250 FPV-дронів

Команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу передала двом бригадам механізованих сухопутних військ ще 250 FPV-дронів покращеної модифікації.

Оборонцям даних бригад команда МКГШ допомагає на постійній основі. І тримає з військовими зворотний звʼязок щодо ефективності того чи іншого обладнання, яке передають на фронт.За словами одного із співзасновників МКГШ, міського голови Вінниці Сергія Моргунова, про FPV-дрони покращеної модифікації вже маємо гарні відгуки військових:

– Захисники розповідають нам, завдяки покращеним технічним характеристикам – дрони ефективно уражають техніку, позиції та живу силу ворога..

Про це говорять і військові. Кажуть, дрони покращеної модифікації в роботі демонструють навіть вищу за заявлену виробником ефективність. В одній з бригад вже працюють над тим, аби безпілотники працювали в режимі «скинув вантаж і повернувся»:

– Це розхідний матеріал. За день ми випускаємо близько 80 дронів, тому якщо нам вдасться «навчити» їх ще й повертатися після скиду вантажу, матимемо ще одну перевагу й суттєве заощадження, – каже військовий однієї з бригад.

Нагадаємо, що FPV-дрони покращеної модифікації. В них карбоновий корпус та потужніша батарея. Вони здатні протриматися в повітрі не 8, а 15 хвилин та підіймати вантаж вагою 1,5 кг (замість звичних 900 грамів).

Військові другої бригади вже практикують таке використання нових дронів, коли за необхідності безпілотник зупиняють і чекають влучного моменту, щоб продовжити полювати на ворожу ціль.

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022-го року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі армії (силам оборони України). Очолює штаб Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin