Вінниця
18.09.2024
23.29° C
Вгору

У «Дії» зʼявилися ще три нові документи: подробиці

Про це в Телеграмі повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

«Розширюємо перелік цифрових документів у застосунку. Відтепер свідоцтва про народження, шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені завжди у вашому смартфоні — у «Дії», – йдеться в повідомленні.

У Мінцифри додали, що свідоцтво про народження дитини будь-якого віку підтягуватиметься автоматично за податковим номером. Достатньо авторизуватися в застосунку — і воно з’явиться в переліку документів. Це особливо актуально батькам, які змінювали особисті дані після народження дитини.

Наголошується, що всі нові документи громадян України віком від 14 років і підтягнуться в «Дію» автоматично, якщо у Державному реєстрі актів цивільного стану громадян є інформація про свідоцтво та в документі вказано податковий номер.

Як повідомлялося, у «Дії» запрацював сервіс онлайн-одруження. Одружитися в «Дії» можуть всі повнолітні громадяни України, які мають верифікований податковий номер, ID-картку чи закордонний паспорт у застосунку, не перебувають в іншому шлюбі, а у випадку якщо громадянин є розлученим, дані про це є у реєстрі ДРАЦС.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin