Вінниця
14.09.2024
27.25° C
Вгору

На Вінниччині створено новий заповідник

Ландшафтний заказник “Заповідне урочище Соснове”, розташований у Вінницькій області, офіційно визнаний об’єктом природно-заповідного фонду місцевого значення. Заказник площею 1,5 га знаходиться на землях Агрономічної сільської ради, про що йдеться в рішенні Вінницької обласної ради.

“За ініціативою місцевої громади та Вінницької асоціації захисників довкілля “Явір”, з метою збереження цінних природних комплексів і елементів регіональної екологічної мережі в первісному стані, на території Агрономічної сільської ради Вінницького району планується створення ландшафтного заказника “Заповідне урочище Соснове”. Площа заказника становить приблизно 1,5 га, а рекомендована охоронна зона навколо нього — 10 метрів”, — зазначається у супровідній записці до рішення.

У документі також вказується, що створення заказника сприятиме збереженню унікальних і типових ландшафтів регіону, рідкісних видів флори і фауни, розвитку екологічної мережі, розширенню природно-заповідного фонду Вінницької області та стимулюванню екотуризму.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin