Вінницька громада 9 вересня проводжає останньою земною дорогою воїна Романа Ткачука, який загинув на бахмутському напрямку

Роман Ткачук долучився до Збройних Сил України наприкінці червня 2024 року. Боронив Батьківщину у складі 49-го окремого штурмового батальйону «Карпатська Січ» імені Олега Куцина на Донеччині. Свій останній бій воїн прийняв 18 серпня в районі селища Неліпівка Торецької міської громади Бахмутського району. Йому було лише 48 років…

Народився Роман Ткачук у місті Подільськ (тоді Котовськ) Одеської області 27 березня 1976 року. Та вже у дворічному віці разом із мамою та старшою сестричкою переїхав до Вінниці. Навчався у 9-й загальноосвітній середній школі, а по її завершенні – у Вищому художньому професійно-технічному училищі №5. Після служби в армії, свій трудовий шлях пов’язав із ремонтними роботами, які виконував в оселях на замовлення вінничан. Мав двох дітей.

«Роман тонко відчував світ, у всьому міг побачити прекрасне. З дитинства це виливав на полотні – дуже гарно малював. А в дорослому житті свої вміння застосовував у роботі. Мав насправді золоті руки, – розповідає сестра полеглого Героя Вікторія. – Свій талант до творчості Роман передав маленькому синочку, який вже зараз показує неабиякий хист до скульптурного ліплення… Із трепетом ставився до своєї сім’ї, турбувався і надзвичайно любив матір…»

Церемонія прощання із Романом Ткачуком розпочнеться сьогодні о 9:30 за адресою: вул. Брацлавська, 81.

А о 10:00 поминальну панахиду за воїном відслужать у Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Поховають оборонця об 11:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!