Вінниця
14.09.2024
27.25° C
Вгору

Військові отримали черговий розвідувальний безпілотник «Щедрик» від Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу

Співзасновники Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Сергій Моргунов та Вячеслав Соколовий передали захисникам черговий розвідувальний безпілотник «Щедрик» для ефективного виконання завдань на передовій.

Цей дрон був створений українськими розробниками за підтримки Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. Перші екземпляри «Щедрика» пройшли своє бойове хрещення ще восени 2023 року.

Як зазначають розробники «Щедрика», вони постійно підтримують звʼязок із військовими, щоб розуміти, наскільки добре він працює. Така комунікація дозволяє безперервно покращувати та удосконалювати БПЛА у відповідності до потреб хлопців.

На сьогоднішній день «Щедрик» має суттєві переваги над іншими розвідувальними БПЛА. Зокрема стійкість до ворожих РЕБ та до ворожих засобів виявлення повітряних цілей. Це робить його значно «живучішим» за «колег».

«У нього чудова спроможність давати чітку картинку для розрізрізнення ворожої техніки у ворожому тилу. Також він непогано передає інформацію на відповідні відстані», — пояснює військовослужбовець, що добре знається на роботі із «Щедриком».

Забезпечення захисників дронами залишається одним із основних напрямків діяльності Міжрегіонального гуманітарного штабу. Адже кожен дрон — це збережені життя наших хлопців та знищені ворожа техніка та жива сила. Сучасна війна потребує сучасний рішень, тому безпілотникам команда МКГШ приділяє особливу увагу.

Нагадаємо, що Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022-го року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі Силам оборони України. Очолює штаб Володимир Гройсман.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin