Вінниця
18.09.2024
23.29° C
Вгору

У селі Трибусівка на Вінниччині відкрили меморіальну дошку на честь загиблого військовослужбовця Владислава Босака. Урочисте відкриття відбулося в річницю його загибелі, під час якого родина, друзі та односельці вшанували пам’ять героя. Владислав Босак, який служив у десантно-штурмових військах, загинув 7 вересня 2023 року під час бою поблизу Малої Токмачки. Посмертно він був нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Про це повідомляє Тульчинська районна державна адміністрація.

У річницю загибелі Владислава Босака, в селі Трибусівка Студенянської громади, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь нашого Героя. Біля пам’ятного знаку, встановленого на честь воїнів Другої світової війни, зібралися односельці, друзі, родина Владислава, керівництво громади та його побратими.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять бійця. Почесне право відкрити меморіальну дошку було надано батькові Владислава, Віктору Миколайовичу.

На Вінниччині відкрили меморіальну дошку на честь загиблого військовослужбовця Владислава Босака
Відкриття меморіальної дошки на честь загиблого військовослужбовця Владислава Босака. Тульчинська районна державна адміністрація

Владислав Босак народився 8 вересня 1997 року, був призваний на військову службу за мобілізацією Тульчинським РТЦК та СП. Він служив стрільцем 3 десантно-штурмового відділення 10 десантно-штурмової роти 3 десантно-штурмового батальйону. 7 вересня 2023 року він загинув під час бою поблизу населеного пункту Мала Токмачка Пологівського району Запорізької області.

Посмертно Владислав Босак був удостоєний ордена “За мужність” ІІІ ступеня відповідно до Указу Президента України №725/2023 від 3 листопада 2023 року.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin