Вінниця
18.09.2024
23.29° C
Вгору

Вінницькі радіоспортсмени стали чемпіонами Європи на змаганнях у Болгарії

Оточена густими лісами, західна частина міста, стала ареною для складних та цікавих дистанцій у таких дисциплінах, як спринт, класика 144 МГц, класика 3,5 МГц та радіоорієнтування. До складу Національної збірної увійшли вихованці Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 – Аліна Солоненко, Володимир Ляхович, Олександр Марчук та їхній тренер Сергій Зеленський. Вони додали до скарбнички збірної 6 золотих, 3 срібних та 1 бронзову медалі, як повідомляє ВМР.

Цьогорічний чемпіонат об’єднав спортсменів із різних країн Європи, включаючи Австрію, Бельгію, Болгарію, Великобританію, Естонію, Казахстан, Литву, Молдову, Німеччину, Румунію, Норвегію, Польщу, Сербію, Словаччину, Словенію, Угорщину, Чехію, Швецію. Завдяки проукраїнській позиції спортивних радіоспільнот більшості європейських країн, росія та білорусь не були представлені на чемпіонаті, оскільки їхня участь була категорично неприйнятною.

Як зазначив тренер-викладач міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2, Заслужений тренер України Сергій Зеленський для кожного спортсмена участь у континентальному форумі – це вагома подія, до якої веде довгий шлях наполегливих тренувань та високих результатів на відбіркових змаганнях.

«Вінницькі спортсмени продемонстрували чудову підготовку, витривалість та командний дух, що дозволило їм шість разів підняти прапор України на п’єдесталі переможців», – говорить тренер.

Особливо відзначився Олександр Марчук, який став чемпіоном Європи в радіоорієнтуванні (категорія Ч21). Сергій Зеленський, тренер та учасник, здобув перемогу в спринті та радіоорієнтуванні серед ветеранів (Ч60). Аліна Солоненко та Сергій Зеленський також завоювали срібні медалі у класичній дистанції 3,5 МГц (Ж21 та Ч50) та 144 МГц (Ч60).

Командний залік приніс Україні ще 5 медалей: 3 золотих, 1 срібну та 1 бронзову. Аліна Солоненко здобула золоту та срібну медалі у жіночій категорії (Ж21), Володимир Ляхович разом із командою юніорів (Ч19) завоював золото, а їхній тренер Сергій Зеленський у співпраці з вінницькими ветеранами Василем Колодяжним та Олександром Човганом додав іще одне «золото» та «бронзу».

Високі здобутки дорослої і юніорської збірної є результатом напруженої і самовідданої роботи тренерів Сергія Зеленського і Богдана Войцехівського, які в умовах широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни змогли організувати тренувальний та змагальний процес, зазначив голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський. Принагідно він також привітав спортсменів та підкреслив, що наполеглива праця та незламний дух стали прикладом для всієї спортивної спільноти нашої громади.

«Завдяки вам Прапор України підійматися на європейських п’єдесталах! Ми пишаємося вашими досягненнями та безмежно вдячні Збройним Силам України, які захищають наше право на мирне небо та можливість перемагати на світових спортивних аренах. Разом ми сильніші, разом ми непереможні! Вітаємо наших спортсменів та тренерів з успішним виступом та бажаємо подальших великих досягнень!» – говорить Сергій Краєвський.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin