Вінниця
14.09.2024
27.25° C
Вгору

В Україні вперше успішно випробували балістичну ракету

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна вперше позитивно випробувала балістичну ракету вітчизняного виробництва. Про це він сказав під час пресконференції на форумі “Україна 2024. Незалежність” 27 серпня.

“Деталями про цю ракету поділитися не можу”, — додав Зеленський і подякував українському оборонно-промисловому комплексу, який, за словами президента, працює 24/7.

Він подякував працівникам ОПК за те, що вони розробляють далекобійну зброю паралельно з тим, що Київ чекає на постачання від західних партнерів. Зокрема, Зеленський згадав ракету-дрон “Паляниця”, про перше успішне випробування якої розповідав на День Незалежності.

“Коли її будують і коли ідуть випробування, буває по-різному. Люди навіть можуть залишити своє життя. Але було багато напрацювань для того, щоб Україну можна було захистити”, — додав президент.

Нагадаємо, на День Незалежності України 24 серпня Зеленський під час спільної пресконференції з прем’єркою Литви Інгрідою Шимоніте та президентом Польщі Анджеєм Дудою вже згадував, що в Україні працюють над розробкою нових вітчизняних далекобійних ракет.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin