Вінниця
18.09.2024
23.29° C
Вгору

Негативний рекорд: на Вінниччині за добу рятувальники погасили 50 пожеж

За інформацією ГУ ДСНС у Вінницькій області, минулої доби, рятувальники Вінниччини погасили 50 пожеж, 46 загорянь сталося на відкритих територіях площею понад 25 га.

Горіло у всіх районах області та в місті Вінниці. У більшості випадках ймовірними причинами пожеж стало необережне поводження з вогнем невстановлених осіб та потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал. 

Так, внаслідок займання сухої рослинності в селі Кленове Шпиківської громади, зайнялася господарча будівля. Вогонь встиг пошкодити речі домашнього вжитку. Пожежу ліквідували вогнеборці місцевих пожежних команд сіл Шпиків та Рахни-Лісові.

Також минулої доби бійці ДСНС ліквідували пожежі на території приватних домоволодінь в селищі Вапнярка Тульчинського району, с.Стара Прилука Турбівської громади та в місті Вінниці.

Зокрема, в селищі Вапнярка, через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей, зайнялася літня кухня на площі 4 кв.м., а в с.Стара Прилука недіючий житловий будинок, де полум’ям знищено металеву покрівлю на площі 42 кв.м., побутову техніку та домашні речі. 

Найімовірніше, що зайнялося через коротке замикання електромережі. Через аналогічну причину загорівся гараж в обласному центрі. 

На щастя, в усіх випадках, ніхто з людей не постраждав.

Рятувальники вкотре закликають вінничан бути уважними та не допускати загорянь в природних екосистемах та приватних домоволодіннях. У випадку виникнення пожежі чи будь-якої іншої надзвичайної події, важливо негайно повідомити до Служби порятунку за номером «101».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin