Вінниця
14.09.2024
27.25° C
Вгору

Щомісячний прибуток складав 800 тисяч гривень: як вінничанин на тютюнові бізнесував

Мешканець Вінниччини організував незаконний бізнес з щомісячним обігом у 800 тисяч гривень. За це йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області.

Оперативна інформація про 43-річного вінничанина, який організував збут тютюну через поштові відправлення по всій Україні, була отримана співробітниками Вінницького управління ДВБ Національної поліції України.

Виявилося, що з березня 2023 року група осіб займалася гуртовим продажем тютюну. Для цього вони орендували офіс, де оператори приймали замовлення на тютюнові вироби. У складських приміщеннях продукція розфасовувалася та відправлялася замовникам через поштові відділення. Щомісяця група здійснювала близько 1000 поштових відправлень, отримуючи близько 800 000 гривень доходу.

23 серпня слідчі обласного главку разом із працівниками управління ДВБ у Вінницькій області, за підтримки КОРДу, провели 11 обшуків на місцях здійснення незаконної діяльності, у помешканнях та транспортних засобах фігурантів.

Під час обшуків було вилучено близько 230 кг тютюну, 60 упаковок гільз, майже 550 000 гривень у різних валютах, ноутбуки, автомобіль, мобільні телефони із сім-картами, чорнові записи, марки акцизного збору та інші докази.

За даним фактом слідчими здійснюється досудове розслідування за ч. 1, 2 ст. 199 КК України (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів). Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin