Вінниця
14.09.2024
27.25° C
Вгору

У четвертому індустріальному парку «ВінІндастрі» триває будівництво трьох підприємств

Одним з найдинамічніших проєктів Вінниці, спрямованих на розвиток економіки та залучення інвестицій, є індустріальні парки. На одному з них – четвертому «ВінІндастрі» – днями побували представники Вінницької міської ради, щоб перевірити, як триває будівництво одразу двох заводів, які реалізують компанії ТОВ «Візарді» та ТОВ «Смарт Лайн».

На обох земельних ділянках зараз активно працюють будівельники й відповідна техніка. В планах до кінця року здавання в експлуатацію першої черги виробничих потужностей обох компаній.

Заступник міського голови Андрій Очеретний розповідає, що розвиток індустріальних парків має чимало позитивних перспектив для Вінницької громади в контексті створення нових робочих місць та нарощенні конкурентоспроможності з іншими європейськими містами. Для цього міська влада активно створює належні умови, щоб бізнес міг «зайти» на ділянку і почати працювати.

Місто свої зобов’язання виконує в повному обсязі, за кошти бюджету громади ми виконали першу бетонну дорогу в індустріальних парках, провели інженерні комунікації – газ, воду, електроенергію – і вже зараз від резидентів “ВінІндастрі” чуємо, що забезпечили їхні потреби в цьому плані. Вінницька міська рада спільно з групою компаній KNESS також реалізує великий проєкт, пов’язаний з малими системами розподілу, основна ідея якого полягає в безкоштовному приєднанні до електричних мереж. Такий підхід дозволить нам розвинути конкурентоспроможність зі східними європейськими країнами – Польщею, Чехією, Угорщиною, Словаччиною та Румунією. Створення виробничих потужностей своєю чергою призведе до підвищення рівня заробітної плати, додаткових надходжень до бюджетів та подальшого розвитку нашої громади, – переконаний Андрій Очеретний.

Тим часом власник компаній «СмартЛайн» та «Візарді» Олександр Бебех розповідає, що минув рік з початку будівництва об’єктів. Будівельники вже залили фундамент, підготували залізобетонні конструкції, а зараз монтують металеві ферми. Він додав, що ТОВ «Візарді» спеціалізується на металообробці в галузі будівництва та сільського господарства, а ТОВ «СмартЛайн» виготовляє обладнання для порошкового фарбування. Компанії працюють на експорт в Польщу, Литву, Молдову, беруть участь в міжнародних виставках та планують відкрити власні представництва в інших країнах, додав Олександр Бебех.

У четвертому кварталі ми плануємо “закрити” повністю будівлю та починати внутрішній ремонт і встановлювати обладнання. В березні тут облаштуємо лазерні машинопорізки, преси та фарбувальне устаткування. Загальна площа першої черги – 2 800 кв.м. Другу чергу будівництва розпочнемо в наступному році. Аналогічно активно продовжуємо працювати і з ділянкою, де розмістяться виробничі потужності компанії “Візарді”. До кінця року маємо намір ввести в експлуатацію 280 кв.м адмінприміщення та 720 кв.м виробничих потужностей. На обох заводах ми плануємо працевлаштувати понад 200 людей, – говорить Олександр Бебех.

Паралельно та територіях ІП «Вініндастрі» тривають підготовчі роботи з будівництва складського приміщення компанії «БаДМ», яка є одним з провідних дистриб’юторів на фармацевтичному ринку України.

Окрім активної підтримки підприємців, Вінниця також подала заявку на участь в програмі державного стимулювання індустріальних парків для розбудови їхньої промислової інфраструктури. Про це розповіла директорка фонду муніципальних інвестицій Катерина Бабіна.

Держава зацікавлена в тому, щоб створювати промислові зони та розвивати індустріальні парки. Тому на 2024 рік держбюджетом передбачений 1 млрд грн на розбудову їхньої інфраструктури. Ми подали заявку на участь у співфінансуванні і очікуємо на результати. У разі погодження отримаємо 75 млн грн – це 50% від наших робіт, які ми плануємо виконати: дорога, проведення інженерних мереж, приєднання до електромереж тощо. Міністерство бачить в нас перспективи, і в майбутньому ми покажемо хороші показники щодо створення робочих місць, залучення нових резидентів індустріальних парків тощо, – сказала Катерина Бабіна.

Скільки індустріальних парків у Вінниці

У Вінниці створено чотири індустріальних парки: 

  • кластер холодильного машинобудування, де працевлаштовано вже понад 1 000 людей, 
  • «ВінтерСпорт», 
  • «Volia Agri-Food Park Vinnytsia»,
  • «ВінІндастрі», де задекларовані одразу чотири резиденти.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin