Вінниця
14.09.2024
27.25° C
Вгору

У Вінницькій громаді планують розводити оленів та бізонів

Під час крайньої сесії Вінницької міської ради депутати затвердили додаткові умови для соціально-економічного партнерства в Малих Крушлинцях. У громаді планують створити сучасну екологічну ферму, де вирощуватимуть оленів та бізонів. Цей проєкт дозволить розвивати аграрну галузь та зелений туризм, збільшити виробництво органічної продукції й створити нові робочі місця для місцевих жителів. Про це інформує Вінницька імська рада.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов зазначив, що міська влада має намір надалі продовжувати підтримувати ініціативи, присвячені зміцненню економічної стійкості нашої громади, а отже – і людей, які в умовах війни мають намір відкривати власну справу.

«Це рішення стосується підтримки малого бізнесу на наших приєднаних територіях – в Малих Крушлинцях. Там буде працювати екоферма, де вирощуватимуть оленів та бізонів. Це цікава історія з точки зору екотуризму, органічного харчування та можливості посилення економічного потенціалу наших приєднаних територій. Нагадаю, що з 2020 року до Вінниці приєдналися сім населених пунктів і нам приємно, що бізнес проявляє ініціативу та прагне розвиватися», – сказав Сергій Моргунов.

Отож, відповідно до рішення сесії місто надало в оренду підприємцю земельну ділянку площею в понад 19 га для ведення фермерського господарства. Серед додаткових умов здійснення соціально-економічного партнерства передбачене облаштування інфраструктури, використання «зелених» та енергоощадних технологій, а також створення нових робочих місць, зокрема для людей з інвалідністю та/або учасників бойових дій.

Директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов розповідає, що реалізувати цей проєкт планують протягом дії договору оренди землі та угоди про соціально-економічне партнерство.

«На базі цієї ферми будуть вирощувати рогату худобу – оленів та бізонів, вона розрахована орієнтовно на 300 голів різних видів оленів та 20 американських бізонів. Умовами соціально-економічного партнерства передбачене використання відновлювальних джерел енергії, виробництво сертифікованої екопродукції відповідно до законодавства, створення туристичної локації із можливістю реабілітації усіх категорій населення, в тому числі осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення», – розповів Максим Мартьянов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin