Вінниця
18.09.2024
23.29° C
Вгору

Скільки отримують мобілізовані під час військової підготовки в Україні?

Мобілізованим чоловікам, які проходять загальну базову військову підготовку, передбачені виплати, проте їхній розмір нижчий, ніж у військовослужбовців, які перебувають на передовій.

Про це повідомив начальник служби зв’язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що мобілізовані громадяни, які проходять навчання, отримують дещо менші виплати порівняно з військовослужбовцями, які вже виконують бойові завдання.

Фітьо зазначає, що в період навчання виплати для чоловіків становлять 20 тисяч гривень, а тривалість курсу варіюється від 1 до 3 місяців, залежно від рівня початкової підготовки майбутніх військовослужбовців.

Після завершення навчання мобілізований, прямуючи до місця виконання завдань, отримує зарплату, яка збільшується з 20 до 120 тисяч гривень на місяць. Ці виплати залежать від місця служби та обсягу виконуваних завдань.

У 2024 році щомісячні додаткові виплати для військових становлять 30, 50, 70 і 100 тисяч гривень залежно від завдань і умов служби.

Джерело: expert.in.ua

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin