Вінниця
18.09.2024
23.29° C
Вгору

Минулої доби на Вінниччині двоє нетверезих водіїв намагались відкупитись від поліції

Тепер окрім адміністративної відповідальності правопорушники нестимуть й кримінальну, як повідомляє вінницька поліція.

Перша ситуація трапилася 11 вересня в селі Оратів Іллінецької територіальної громади. Працівники сектору реагування патрульної поліції зупинили автомобіль ВАЗ під керуванням 37-річного жителя села Лопатинка. В ході перевірки документів правоохоронці помітили у керманича ознаки алкогольного сп’яніння. Від освідування чоловік відмовився. Під час документування адмінправопорушення водій намагався вмовити поліцейських не складати протокол та пропонував їм 10 000 гривень за непритягнення до відповідальності. Правоохоронці неодноразово попереджали чоловіка про протиправність його поведінки, однак останній продовжував наполягати. Задокументувала кримінальне правопорушення слідчо-оперативна група відділення поліції № 3 Вінницького райуправління поліції.

Цього ж дня в місті Шаргород, під час несення служби інспектори сектору реагування патрульної поліції зупинили 62-річного водія Opel за порушення правил дорожнього руху. Під час спілкування із чоловіком правоохоронці виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння та встановили, що минулого року суд позбавив керманича права керування за вчинення аналогічного правопорушення. Інспектори запропонували водію пройти освідування, результат якого показав наявність в його організмі 1,62 проміле алкоголю. Під час документування адмінправопорушення чоловік запропонував працівникам поліції неправомірну вигоду у сумі 300 доларів США, а потім поклав кошти у сумі 100 доларів США та 2000 грн до багажного відділу службового автомобіля поліції. Задокументувала кримінальне правопорушення слідчо-оперативна група відділення поліції № 2 Жмеринського районного відділу поліції.

Стосовно молодшого водія поліцейські склали протокол за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130, а відносно старшого – ч. 2 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За фактами пропозиції неправомірної вигоди службовій особі слідством розслідуються провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Порушникам загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

 

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin