Вінниця
18.09.2024
23.29° C
Вгору

Які заходи пройдуть у Вінниці до Дня міста?

З цієї нагоди департамент культури Вінницької міської ради підготував культурно-мистецькі заходи, які вкотре підкреслять важливість збереження та популяризації культурної спадщини нашого регіону.

Культурна програма розпочнеться вже сьогодні з лекції доктора історичних наук, професора Тетяни Кароєвої на тему «Художні промисли у Вінниці повоєнного часу (1946-1949)». Цей захід, що відбувається в артпросторі «ЕтноЧари», організований Музеєм Вінниці. Лекція розповість про значення вінницьких художніх промислів у післявоєнний період та їхню роль у відродженні культурного життя міста. Початок о 17:30.

Завтра, 13 вересня, о 18:00 в ресторані «Монблан» відкривається XVII-ий незламний ВІННИЦіЯнський Фестиваль. Захід, організований Міським Палацом Мистецтв, уже став традиційним для міста і проходить за підтримки Вінницької міської ради та Міжнародного Об’єднаного Фонду Допомоги. Фестиваль спрямований на підтримку ЗСУ, популяризацію творчості та культурного надбання регіону.

Також протягом дня у ЦНАП «Прозорий офіс» на Замості експонуватиметься виставка «Моя рідна Вінниця» творчих робіт учнів художнього відділення. Організатор: Вінницька дитяча музична школа № 2. А в Прозорому офісі на Старому місті свої творчі роботи виставлятимуть учні Вінницької дитячої школи мистецтв – «Рідне місто моє».

А основні заходи відбудуться 14 і 15 вересня, коли на вулиці Грушевського розгорнеться XI-й фестиваль «VinBookFest» під гласом «КНИГА – єднає! ВІННИЦЯ – читає!». З 11:00 до 19:00 – у суботу та з 11:00 до 18:00 – у неділю відвідувачі матимуть змогу долучитися до численних презентацій, виступів, майстер-класів й безпосередньо до зустрічей із письменниками. Вихідні будуть присвяченим книгам та літературі, що є елементом збереження культурної культури, ідентичності нашого міста.

14 вересня у будинку культури у Вінницьких Хуторах ЗК «Вінницька централізована клубна система» о 15:00 організовує захід творчості «Vin Talant fest». В той самий час у Гавришівці проводитимуть літературну світлицю «Зачаровані красою». Крім того, у мкрн Сабарів о 17:00 організують пізнавальну годину «Цікава Вінниця».

У разі оголошення повітряної тривоги події призупинятимуть, а присутні мають прямувати у найближче укриття. Мапа – за посиланням.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin