Вінниця
04.07.2024
21.24° C
Вгору

У Вінниці розпочали капремонт систем каналізування та водопостачання в одній із багатоповерхівок

У Вінниці в межах підготовки до опалювального сезону розпочали капремонт системи каналізування та холодного водопостачання багатоквартирного житлового будинку на вулиці Олега Антонова, 42. Роботи виконують, щоб на майбутнє не допустити поривів систем, стан яких з часом набув незадовільного стану.

Як розповідає директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький, цей вид капітального ремонту передбачає проведення робіт як у підвальному приміщенні, так і біля будинку. Йдеться, зокрема, про заміну випусків каналізації до перших колодязів. Тому мешканців просять враховувати цю обставину при паркуванні своїх автомобілів, щоб не створювати незручності для будівельної техніки.

«Капремонт виконують на умовах співфінансування з мешканцями. Більшу частину витрат буде профінансовано з міського бюджету. Ці роботи покликані підвищити стійкість нашої інфраструктури та забезпечити комфорт проживання для мешканців будинку», – зазначає Віталій Місецький.

Також, за його словами, проєкт передбачає і заміну будинкової системи холодного водопостачання. В межах робіт планують замінити старі чавунні труби на сучасні поліетиленові.

«Працівники підрядної організації мають повністю оновити будинкову систему каналізування та водопостачання у підвальному приміщенні будинку. При цьому роботи організують таким чином, щоб люди не відчули незручностей на тривалий час. Фактично підрядник спочатку прокладає нову мережу, а потім просто виконує її перепідключення», – каже очільник департаменту.

Після завершення робіт працівники мають провести асфальтування території в місцях, де відбувались земляні роботи.

Загалом з початку року в місті з допомогою міського бюджету оновили внутрішньобудинкові мережі уже у шести будинках. Зокрема, раніше підрядники оновили системи теплопостачання в будинках за адресами: вулиця Лялі Ратушної, 130; вулиця Келецька, 128; вулиця Чорновола, 6; провулок Цегельний, 14; вулиця Стрілецька, 93. А на вулиці А. Бортняка, 14 замінили систему холодного водопостачання. Наразі підрядники проводять капремонт будинкової мережі опалення на вулиці Келецькій, 136.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin