Вінниця
27.07.2024
18.72° C
Вгору

У Вінниці до Дня Європи провели відкритий міський турнір із баскетболу

Цими вихідними на спортивному майданчику Вінницького національного медичного університету імені М. І. Пирогова відбувся відкритий міський турнір із баскетболу 3х3, присвячений Дню Європи в Україні. У змаганні взяли участь 36 команд, як пише ВМР. Спортсмени були з Вінниці, Житомира, Липовця, Могилів-Подільського, Козятина, Калинівки.

Спортивну подію організували за сприяння комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради, міської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з баскетболу, міської федерації з баскетболу та Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова.

Головним суддею змагань був тренер-викладач СДЮСШОР Микола Здирка. Він розповів, що за нагороди боролись 5 дівчачих команд, 21 – молодіжна (до 18 років) та 10 – дорослих.

Як зазначили організатори, турнір проводили згідно з правилами ФІБА 3х3, де змагання відбуваються по коловій системі у групах. А фінальна частина – за системою плей-офф.

Першість серед дівчат здобула команда «Вінницькі блискавки». «Срібло» – у вінницьких «Хачітос», бронза – у Липовецької ДЮСШ.

Серед чоловіків трійку найкращих склали вінницькі збірні «За главу», «Їжаки» і «Вася Камінський». У молодіжному турнірі медалі отримали «Житомирська політехніка», «Абібас» і «Вайп».

Для переможців комітет по фізичній культурі та спорту ВМР підготував призи та подарунки. Також спортсменів нагородили медалями.

«Продовжуємо славні традиції нашого міста. Не забуваємо, що ми – європейська держава, яка нині боронить свої кордони. Звичайно, зараз заходи до Дня Європи дещо скромніші, ніж у довоєнні та доковідні часи, але ми не забуваємо про розвиток та вдосконалення. Адже саме спорт сприяє покращенню як ментального здоров’я, так і фізичного. Дякуємо нашим ЗСУ за цю можливість. Слава Україні!» – каже голова комітету по фізичній культурі та спорту ВМР Сергій Краєвський.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin