Вінниця
20.05.2024
22.04° C
Вгору

У Вінницькій лікарні провели унікальну кардіохірургічну операцію

У Вінниці провели унікальну для Вінницького регіону високотехнологічну кардіохірургічну операцію EVAR (endovascular aneurysm repair ) – ендоваскулярне протезування абдомінального відділу аорти.

На сторінці Вінницької обласної клінічної лікарні імені М. І. Пирогова розповіли, що дане захворювання є життєво небезпечним, оскільки є високий ризик розриву аневризми черевної аорти та фатальної кровотечі. В даному випадку догоспітальна летальність досягає 60%.

У Вінницькій лікарні провели унікальну кардіохірургічну операцію

Зазначається, що операцію малоінвазивного рентген-ендоваскулярного протезування черевного відділу аорти пацієнту з гігантською аневризмою інфраренального відділу черевної аорти успішно виконали спеціалісти Центру серцево-судинної хірургії Вінницької обласної клінічної лікарні імені М. І. Пирогова спільно з завідуючим Відділення рентген-ендоваскулярних методів лікування вроджених та набутих вад серця Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова – Дітківським Ігорем Олександровичем.

У Вінницькій лікарні провели унікальну кардіохірургічну операцію - фото 2

На сторінці лікарні подякували колегам з Інституту серцево – судинної хірургії ім. М.І.Амосова за підтримку та допомогу у впровадженні новітніх кардіохірургічних методик на базі Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І.Пирогова.

У Вінницькій лікарні провели унікальну кардіохірургічну операцію - фото 3

«Фаховий рівень, хірургічна база ВОКЛ ім.М.І.Пирогова та застосування малоінвазивних методик ендоваскулярного лікування подібних захворювань дозволяє мінімізувати ступінь хірургічного втручання та значно скоротити період відновлення після операції», – додали на сторінці лікарні.

У Вінницькій лікарні провели унікальну кардіохірургічну операцію - фото 5

Фото: Вінницька обласна клінічна лікарня імені М. І. Пирогова

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin