Вінниця
16.05.2024
15.1° C
Вгору

Сенат очікує схвалення військової допомоги Україні найближчим часом

Палата представників має внести кілька правок до законопроєкту про надання військової допомоги Україні, після чого його буде передано до Сенату та проголосовано.

Вся ця процедура має тривати кілька наступних тижнів.

Про це розповіла сенатор від Республіканської партії США Джоні Ернст під час свого візиту до Києва.

— Як тільки Палата ухвалить ці зміни, законопроект знову повернеться до Сенату. Я чекаю, що це відбудеться протягом кількох наступних тижнів, і ми будемо дуже завзято працювати, щоб забезпечити проходження пакета допомоги,  – пояснила вона.

Ернст також оцінила пропозицію спікера Майка Джонсона щодо надання допомоги Україні на кредитних умовах. За її словами, це “може спрацювати”.

Сенатор зазначила, що подібна ініціатива може переконати ту меншість у Конгресі, яка не поділяє рівень витрат на військову допомогу українським партнерам.

— Якщо ви подивіться на склад і Сенату, і Палати представників Сполучених Штатів, то переважна більшість підтримує Україну і хоче, щоб цей пакет було прийнято. Є кілька фракцій, які не погоджуються з рівнем видатків на Україну, але, знову ж таки, переважна більшість наших членів вважають, що треба підтримувати не лише заради України, а й нашої власної національної безпеки, – резюмувала вона.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin