Вінниця
20.05.2024
19.23° C
Вгору

Погано закінчив: хлопець з Вінниччини вступив до армії рф та воював на стороні окупантів

В Україні до 14 років позбавлення волі засудили жителя Вінниччини, який у складі окупаційної армії воював у Чернігівській області. За даними родичів, зрадник загинув ще в липні 2022 року, як повідомляє ТСН.

Про це йдеться у вироку Деснянського районного суду м. Чернігова.

За даними суду, уродженець Вінниччини 27 лютого 2022 року воював у складі окупаційної армії проти власного ж народу на території Семенівської ОТГ Новгород-Сіверського району Чернігівської області.

На суді староста Погорільського старостинського округу №8, що в Чернігівській області, розповіла, що 2022 року російські колони увійшли до її рідного села. Вона вийшла до російських солдатів, щоб вони не вчиняли агресію проти місцевого населення. Під час спілкування з окупантами вона почула, як один з них розмовляє українською мовою. Він сказав, що його мати проживає у Вінниці, попросив у старости мобільний телефон, щоб зателефонувати їй. Після цього він повернув телефон і заявив, що він нібито медик, хоча їхав на танку.

Інший житель села теж пригадав, що він бачив окупанта, який заявляв, що “його мати з України”.

Місцеві описали зрадника, зазначивши, що йому було орієнтовно 30 років. Суд встановив особу чоловіка, і виявилося, що у нього досі є громадянство України.

В липні 2023 року правоохоронці переглянули листування зрадника з його мамою. Також жінка показала поліції копію свідоцтва про те, що її син, який воював за Росію, загинув на території Луганської області в липні 2022 року. В окупаційній армії він був старшим лейтенатом і командиром танкового взводу танкової роти танкового батальйону.

Суд не врахував документи про загибель окупанта, оскільки їх справжність неможливо підтвердити. Жителя Вінниччини визнали винним за ч. 1 ст. 111 КК України та засудили до 14 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin